FLOOR

HvA Poëzieavond

Van slam tot sonnet en van rap tot rijm. En alles wat daar tussen zit…

Evenement

Ben jij een dichter in de dop? Of wil je gewoon alles weten over de woordkunst van poëzie? Bij FLOOR organiseren we een avond vol woordkunst. Van slam tot sonnet en van rap tot rijm. Je bent van harte welkom om de ritmische en esthetische eigenschappen van onze taal te ontdekken tijdens de HvA Poëzieavond bij FLOOR.

Aankondiging HvA Poëzieavond

Voor iedereen die van poëzie houdt of er meer van wil weten

Dinsdag 20 maart, 17:00 - 18:30 uur, HvA Poëzieavond, FLOOR-zaal, Wibauthuis

We nemen je op toegankelijke wijze mee in de wereld van poëzie. We vertellen over de kunst van het dichten en diverse moderne woordkunstenaars laten je een andere betekenis van het woord en schrift beleven.

Kila van der Starre

Kila van der Starre Is promovendus in de Nederlandse taal, schrijft een proefschrift over Nederlandstalige Poëzie buiten de bladspiegel. Poëzie buiten de bladspiegel, zoals podiumpoëzie, digitale poëzie en poëzie in de openbare ruimte, lijkt steeds populairder te worden. Poëziefestivals trekken volle zalen, cafés zitten vol voor poetry slams, op het internet wordt volop lyrisch geëxperimenteerd, zangers bereiken een enorm publiek, muurgedichten sieren tientallen steden.

Gijs ter Haar

Gijs ter Haar was geen lieverdje, maar poëzie heeft zijn leven gered. Want al schrijvend en denkend kon hij afrekenen met zijn demonen. Gijs ter Haar, aka the Godfather of slam, dichter, performer, poetry-slammer, verstekeling, kluizenaar, liefhebber en doler.

Frank Starik

Dichter, zanger en kunstenaar. Van 2010 to 2012 vierde stadsdichter van Amsterdam. Frank Starik debuteerde al op 16 jarige leeftijd als dichter met zijn eigen bundel: Mot, of de neerslag van de twijfel.

Dichter in de dop gezocht

Als woorden een ziel krijgen
Kunnen reiken, bereiken, bewegen
Gehoord worden
De stroom doen versnellen
Overtuigen en waarheid maken
Woorden die een ziel krijgen

Vind jij het leuk om gedichten te schrijven? Doe dan mee met de poëziewedstrijd bij FLOOR en maak kans op leuke prijzen. Je maakt kans door voor 1 maart jouw gedicht op te sturen naar floor@hva.nl

Kom ook!

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook dit event gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plekje hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 8 maart 2018