FLOOR

Collegecafé: Toen was kip heel gewoon

Evenement

Lekker makkelijk toch? Die kipnuggets of die magnetronmaaltijd... Maar waar komt jouw eten vandaan en weet je hoe het gemaakt wordt? Koken dreigt een verloren traditie te worden. Gevolgen: We leven ongezonder en de sociale functie van samen koken en eten valt weg. HvA docent en onderzoeker food, media en cultuur, Antonia Mazel, stelt met de Netflix documentaire Cooked, over de fundamentele rol van koken, dit onderwerp ter discussie.

Van kip naar mcnuggets

Donderdag 16 november 16:30 tot 18:00 uur FLOOR-zaal, Wibauthuis

Tijdens 'Toen was kip heel gewoon'  kijken we naar één van de afleveringen van de serie Cooked van Micheal Pollan. We praten over de geschiedenis en de waarde van het koken. Wat is de invloed van de voedingsindustrie op onze gezondheid en welke rol heeft koken voor onze cultuur en sociale omgang.

Het programma

16:30 uur: Inleiding
16:40 uur: Cooked
17:40 uur: Discussie

Cooked

De documentaire serie Cooked is een verfilming van Michael Pollan’s gelijknamige boek uit 2013. Hierbij gaat het om de fundamentele rol van koken in de evolutie en transformatie van zowel natuur als cultuur. De serie en het boek is opgedeeld in vier kerntransformaties van natuur naar cultuur door middel van koken: Vuur, Water, Lucht en Aarde.

Over Michael Pollan

Michael Pollan is een Amerikaanse bestseller auteur, journalist en professor journalistiek aan Berkeley University. Hij schreef diverse boeken over voedsel en landbouw, waaronder:

Cooked: A Natural History of Transformation (2013)

In Defense of Food: An Eater's Manifesto (2008)

Hij wordt gezien als de stem van de ‘food movement’ in de VS, omdat hij de Amerikaanse voedingsindustrie en -wetenschap sterk bekritiseert.

Kom ook!

Je bent van harte uitgenodigd voor deze inspirerende middag bij de Hogeschool van Amsterdam! Meld je aan via onderstaande link en weet zeker dat je een plaatsje hebt! Net als alle andere events bij FLOOR is natuurlijk ook dit event gratis.

Gepubliceerd door  FLOOR 2 november 2017