Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

Theatercollege Filosofie #1

Evenement

In samenwerking met de HvA Academie organiseert FLOOR een serie Theatercollege’s Filosofie. Hans Mackaaij docent aan de HvA neemt je mee in zijn levensvisie. Al jaren verdiept hij zich in Filosofie. Hij vertaalt de zienswijzen van Plato en Socrates tot Hannah Arendt en Jean Paul Sartre, filosofen uit onze huidige tijd in een lesprogramma.

Aankondiging theatercollege filosofie

Theatercollege Filosofie #1: Macht en Verleiding

Donderdag 12 oktober, 17:00 tot 18:30 uur, FLOOR-zaal Wibauthuis

Gedurende 3 colleges leidt Hans Mackaaij je vanuit een filosofisch perspectief op humoristische wijze door korte filmfragmenten. Het leuke is dat je er niets van hoeft te onthouden, het is puur ter vermaak en inspiratie.

Elk college heeft een eigen thema:

  1. Macht en Verleiding: de contemplatie van Nietzsche en Hannah Arendt aangevuld met de best practices van meesterlijke ratten en de verkiezing van de ergste dictator aller tijden.
  2. Erotiek en Liefde: prachtige illustrerende filmbeelden aan elkaar verbonden met inzichten van Schopenhauer, Socrates en Kierkegaard.
  3. Bewegen en Sport: hilarische beelden vervlochten met theorieën van Epicurus, Schopenhauer en Nietzsche.  

Het Theatercollege Filosofie van Hans Mackaaij  is een serie van drie college's. De volgende college's vinden plaats op 9 november en 14 december in de FLOOR-zaal.

Hans Mackaaij met de uitstraling van een accountant

Over Hans Mackaaij

Hans is een verteller pur sang. Hij heeft volgens eigen zeggen de uitstraling van een register accountant van een katholieke meisjesschool. Jammer, want vroeger was hij een echte adonis. Voor zijn mannelijke schoonheid is een mix van wijsheid, zottigheid en ridicuul vernuft in de plaatsgekomen. Daarmee brengt Hans zijn publiek in verwarring en vervoering en dat is precies de bedoeling. Hans zijn wijsheid is gebaseed op de inzichten van grote filosofen gecombineerd met zijn eigen ervaring. Momenteel is Hans docent Management en FIlosofie, daarvoor was hij onder andere gymleraar, ondernemer, docent ondernemen, management en economie en hij is opleidingsmanager van de ALO geweest.

Enkele tips van Hans voor de luisteraars: gewoon luisteren, geen feiten proberen te onthouden en vooral geïnspireerd raken.

 

Kom je ook?

Zoals alle evenementen van FLOOR is ook dit event gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plaatsje hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 2 oktober 2017