FLOOR

Research Meet-Up: Urban Education

De stadsbekwame professional

Evenement

Omgaan met ouders van leerlingen met diverse achtergronden is een uitdaging voor de leraar en de pedagoog van nu. Praat tijdens deze Research Meet-Up over ouderbetrokkenheid met o.a. wethouder Simone Kukenheim en onderzoekers van binnen en buiten de HvA. Onder leiding van Lorianne van Gelder (columnist van Het Parool).

Urban Education

Donderdag 14 september, 15:00 - 16:40 uur, FLOOR-tribunes

Het HvA onderzoeksspeerpunt Urban Education organiseert op donderdag 14 september een programma in de serie Research Meet-Ups bij FLOOR.

Tijdens deze Research Meet-Up wordt de start van het nieuwe samenwerkingsproject educatief partnerschap/ouderbetrokkenheid gemarkeerd met een divers programma. Daarbij kan je rekenen op kennisuitwisseling, discussie en een netwerkborrel.

De HvA, de UvA en de Gemeente Amsterdam zijn een samenwerking aangegaan waarin een doorgaande lijn educatief partnerschap/ouderbetrokkenheid wordt ontwikkeld en geïmplementeerd. Het doel is om aankomende leerkrachten en pedagogen adequaat voor te bereiden in het omgaan met ouders binnen een complexe grootstedelijke omgeving en voldoende te zijn voorbereid op het terrein van effectief communiceren, met name in het oudercontact.

Het programma

Tijdens de Research Meet-Ups staan de effecten en resultaten van de HvA onderzoeksprojecten in de praktijk centraal. Samen met betrokkenen uit de stad, onderzoekers, docenten en studenten bespreken we per speerpunt/thema wat de HvA-onderzoeken daadwerkelijk betekenen voor het dagelijks leven in Amsterdam.

Deze Research Meet-Up wordt georganiseerd in samenwerking met:

• HvA Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding (Faculteit Onderwijs en Opvoeding)
  • Instituut voor Taalonderzoek en Taalonderwijs Amsterdam, Universiteit van Amsterdam
  • Gemeente Amsterdam

Kom je ook?

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook dit event gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plaatsje hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 6 september 2017