Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

Docu Donderdag: I Am Not Your Negro

Een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika

Evenement

Op donderdagen programmeert het FLOOR HvA Debatcentrum regelmatig documentaires. Indrukwekkende, bijzondere of gewoon leuke docu’s worden dan vertoond in de FLOOR-zaal in het Wibauthuis. Je kunt gewoon binnenlopen en meekijken!

Docudonderdag

In 1979 had James Baldwin het plan om een boek te schrijven over de vriendschap en moorden op Martin Luther King, Malcolm X en Medgar Evers. Bij zijn dood (1987) waren er pas dertig pagina's af.

Wie was James Baldwin?

Baldwin was een Afro-Amerikaanse schrijver en homoseksueel. Hij werd vooral bekend door zijn boek Go Tell it on the Mountain. De meeste van zijn boeken gaan over raciale, sociale en seksuele problemen in de VS.

I Am Not Your Negro is een documentaire over rassenscheiding in Amerika. Regiseur Raoul Peck verbeeldt het nooit afgemaakte boek van Baldwin waarbij er gebruikt wordt gemaakt van bijzonder archief materiaal en Samuel L. Jackson de teksten van Baldwin uitspreekt.  De documentaire neemt je mee in de Afro-Amerikaanse geschiedenis vanaf de jaren zestig tot nu. Bekijk de trailer…

Kom je ook?

Zoals alle evenementen van FLOOR is ook dit event gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plek hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 31 augustus 2017