FLOOR

Brandende Kwesties

Maandelijks interactief college over een actueel maatschappelijk vraagstuk.

Evenement

De faculteit Maatschappij en Recht van de HvA organiseert maandelijks een interactief college over een actueel en urgent maatschappelijk vraagstuk. Deze keer met Dr. Nesrien Abu Ghazaleh, onderzoeker Social Entrepeneurship, over sociaal ondernemen in samenwerking met en voor vluchtelingen.

Brandende Kwesties

Serie interactieve colleges vanuit de faculteit Maatschappij en Recht

Dinsdag 26 september, 18.00 - 19.00 uur, FLOOR-tribunes

Dr. Nesrien Abu Ghazaleh is sinds maart 2016 onderzoeker social entrepreneurship binnen het HvA entrepreneurship programma. Binnen het HvA entrepreneurship programma houdt zij zich bezig met de onderzoekslijn ‘de impact van ondernemende activiteiten rond vluchtelingen’.

‘Doordat ik praktijkgericht onderzoek doe, ontmoet ik ontzettend veel mensen die iets voor de maatschappij willen betekenen.  De nieuwsberichten rondom vluchtelingen zijn niet altijd positief. Daardoor is het extra inspirerend om te zien dat er bewoners van Amsterdam zijn die ‘hands on’ een initiatief oprichten en daarbij zowel willen uitgroeien tot sociaal ondernemer als een bijdrage willen leveren aan de integratie van de vluchteling.’

Deze Brandende Kwesties geeft Nesrien Abu Ghazaleh een mini college over de ontwikkelingen rondom sociaal ondernemerschap in samenwerking met en voor vluchtelingen en laten we inspirerende initiatieven aan het woord.

Kom je ook?

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook dit event gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plekje hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 20 september 2017