FLOOR

Interactief College: Vluchtelingenhulp op Lesbos

Hulp aan vluchtelingen; wat kan je zelf doen?

Evenement

Een programma over verschillende mogelijkheden om je in te zetten voor vluchtelingen. Van klein tot groter. Deze middag wordt georganiseerd door studenten in het kader van een afstudeerproject MIC.

Interactief College: Vluchtenligenhulp op Lesbos

Interactief College: Vluchtelingenhulp op Lesbos

Hulp aan vluchtelingen; wat kan je zelf doen?

Dinsdag 23 mei, 16:30 - 18:00 uur, FLOOR-tribunes centrale hal Kohnstammhuis

Stel je eens voor, de plek waar je woont wordt bedreigd door oorlog, honger of een andere crisis. Je laat alles wat je hebt opgebouwd achter omdat je anders je leven niet meer zeker bent, je moet vluchten.

Studenten helpen op Lesbos

Er zijn al meerdere keren studenten en docenten van de HvA afgereisd naar Lesbos om te kijken hoe ze daar hulp kunnen bieden aan de grote stroom vluchtenlingen die opweg zijn naar Europa. Tijdens dit interactieve college vertellen studenten over hun ervaringen op Lesbos.

Wat kan je zelf doen?

In Nederland zijn veel student vluchtelingen. Het UAF - een organisatie die zich inzet voor studie en werk voor hoger opgeleide vluchtelingen -  doet veel om deze studenten op te vangen en hun studie te laten vervolgen. Door middel van het buddy systeem 'Link' kan iedere Nederlandse student mentor worden van een vluchtelingstudent. De Nederlandse student kan de vluchtelingstudent opvangen en wegwijs maken maar ook kunnen zij samen discussiĆ«ren over vraagstukken op allerlei niveaus.

• 16:15 uur: inloop
  • 16:30 uur: inleiding door Movement on the Ground
  • 16:40 uur: studenten die afgereisd zijn naar Lesbos vertellen over hun ervaringen
  • 16:55 uur: Link, het buddysysteem voor vluchtelingstudenten
  • 17:15 uur: Discussie over vluchtelingenhulp in Nederland
  • 17:35 uur: q&a
  • 17:45 uur: netwerkborrel

Kom je ook?

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook dit Interactieve college gratis. Meld je alvast aan en weet zeker dat je een plekje hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 20 april 2017