Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

Brandende kwesties #9

Serie interactieve colleges vanuit het HvA kenniscentrum AKMI

Evenement

Maandelijks interactief college over een actueel maatschappelijk vraagstuk. Dit keer door Arnt Mein, lector Legal Management.

Brandende kwesties: maandelijks college over actuele maatschappelijke issues door lectoren van het HvA kenniscentrum Armoede en Participatie.

Brandende Kwesties #9

Serie interactieve colleges vanuit het HvA kenniscentrum AKMI

Dinsdag 9 mei, 18.00 - 19.00 uur, FLOOR-tribunes centrale hal Kohnstammhuis

Symboolpolitiek met hoge boetes

In zijn lezing zal lector Legal Management Arnt Mein signaleren dat de wetgever zowel in het bestuursrecht als het strafrecht de hoogte van boetes steeds verder opschroeft. Hoge boetes moeten potentiele overtreders afschrikken, is de gangbare rechtvaardiging. De handhavingspraktijk leert echter dat deze boodschap lang niet altijd zo overkomt. Zijn hoge boetes dan een vorm van symboolpolitiek? 

Over Arnt Mein

Arnt Mein is lector Legal Management bij de Hogeschool van Amsterdam. Hij doet onderzoek op het gebied van regulering, toezicht en handhaving. Arnt Mein is jurist en heeft onder andere gewerkt bij het ministerie van Justitie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Arnhem, waar hij bestuurlijk-juridische advies- en managementfuncties vervulde. Arnt Mein promoveerde in juni 2015 op het gebruik van de bestuurlijke boete in de praktijk van het financieel toezicht. 

AKMI

Het Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI) van de HvA organiseert maandelijks een interactief college over een actueel maatschappelijk vraagstuk. Dit keer door Arnt Mein, lector Legal Management.

Programma

17.30 uur: inloop
18.00 uur: start college
19.00 uur: netwerkborrel

Kom je ook?

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook de reeks Brandende Kwesties gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plaatsje hebt!

Over AKMI

AKMI maakt deel uit van de faculteit Maatschappij en Recht en voert praktijkgericht onderzoek uit dat bijdraagt aan verbetering en innovatie van de beroepspraktijk. De onderzoeken worden uitgevoerd binnen de negen lectoraten van de faculteit, elk met een eigen specialisme. Beluister ook de radiocolleges van Amsterdam FM en de Hogeschool van Amsterdam, waar academici, beleidsmakers, ervaringsdeskundigen, ondernemers en studenten in gesprek gaan over stadsvraagstukken.

Radiocolleges Amsterdam Leeft van AmsterdamFM

Gepubliceerd door  FLOOR 11 april 2017