Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

Docu Donderdag: Down to Earth

De gevolgen van de consumptiemaatschappij en bijzondere ontmoetingen met Earth keepers over de hele wereld

Evenement

De succesvolle bioscoopfilm over een Nederlands gezin dat de westerse rat-race verlaat en bij inheemse wijzen uit oude, traditionele culturen op zoek gaat naar een nieuw perspectief. De documentaire zet een kritisch vraagteken bij de consumptiemaatschappij en de omgang met de natuur.

Vrouw en kind lopen door ruig, uitgestrekt landschap

Docu Donderdag: Down to Earth

Bijzondere ontmoetingen met Earth keepers over de hele wereld

Donderdag 13 april, 16:16 - 18:15 uur (inclusief nagesprek), FLOOR-zaal (02A30), tweede verdieping Wibauthuis

Op donderdagen programmeert FLOOR regelmatig documentaires. Indrukwekkende, bijzondere of gewoon leuke docu’s worden dan vertoond in de FLOOR-zaal in het Wibauthuis. Deze keer de docu Down to Earth over de gevolgen van de consumptiemaatschappij en de omgang met de natuur, inclusief een nagesprek. Meld je aan en kijk mee!

Over Down to Earth

Rolf en Renata trokken met hun drie kinderen over de hele wereld, van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika tot een afgelegen eiland bij Australië. De intensieve gesprekken die ze voerden met stamhoofden en oude wijzen legden ze vast in 200 uur film.

Van dat materiaal maakten de filmmakers Down to Earth, een documentaire die niet alleen prachtig is om naar te kijken, maar ook een diepe indruk achterlaat. De earth keepers weten als geen ander hoe alles met elkaar in verbinding staat en hoe noodzakelijk het is om de aarde te koesteren.

In Sedona (Arizona) is de film inmiddels bekroond als Best Film tijdens het Illuminate Film Festival. Inmiddels trekt Down to Earth al maanden volle zalen in de Nederlandse filmtheaters en werd in februari 2017 de 100.000e bezoeker verwelkomd.

Nagesprek

Na afloop van de film is er een nagesprek met editor Sahil Gill. Deel je mening over de film en ga het gesprek aan over de consumptiemaatschappij.

Let op: dit is een Engelstalig nagesprek.

Over Sahil Gill:

"Sahil Gill is an award winning Producer and Editor for Feature films and advertising. Many of his most accoladed projects have been documentaries that raise awareness and encourage debate on key issues facing our society in the modern world.  Having worked for over 4 years with Rolf & Renata on the Down to Earth Film, Sahil brings a true passion to taking the message wider and achieving the goals of the Down To Earth social enterprise." 

Bekijk de trailer

Documentaire, 2015, 82 minuten, diverse talen gesproken, Nederlands ondertiteld

Kom je ook?

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook Docu Donderdag gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plaatsje hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 11 april 2017