Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

HvA Verkiezingsdebat

Op wie ga jij stemmen? Kom erachter tijdens het verkiezingsdebat of doe mee met de workshops!

Evenement

Kom naar het HvA Verkiezingsdebat bij FLOOR zodat je je kunt voorbereiden op de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart. Voorafgaand worden voor wie wil workshops georganiseerd over de thema’s klimaat, zorg, integratie en EU om alvast vragen en stellingen voor te bereiden.

Verkiezingen

Verkiezingscongres Tweede Kamerverkiezingen

Op wie ga jij stemmen? Kom erachter tijdens het verkiezingsdebat of doe mee met de workshops!

Donderdag 2 maart, 17:30 - 19:00 uur, FLOOR-tribunes begane grond Kohnstammhuis

Het is spannend in verkiezingsland. Vorig jaar werd er gekozen in Amerika, Oostenrijk en Italië. Dit jaar is Nederland weer aan de beurt: op 15 maart kiest Nederland een nieuw kabinet. Wil je meepraten over de spannende, maar ingewikkelde verkiezingsstrijd? Weet je nog niet wat je gaat stemmen en wil je direct antwoord op je vragen? Dan is het verkiezingsdebat bij FLOOR iets voor jou!

Debat met Joost Karhof

Debat onder leiding van Joost Karhof (bekend van o.a. Nieuwsuur) met prominente politici van VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks en SP. Samen met de studievereniging Bestuurskunde BSKA organiseert FLOOR een verkiezingsdebat over de Tweede Kamerverkiezingen. 

Joost Karhof

En iedereen is welkom! We gaan met elkaar in discussie over belangrijke thema’s voor iedereen, geselecteerd door studievereniging Bestuurskunde BSKA : 

  • klimaat
  • zorg(kosten)
  • integratie en discriminatie
  • de Europese Unie. 

De line up van het Verkiezingsdebat

Aan wie wil jij je brandende vragen stellen?

Vlnr: Sander Dekker (VVD), Mona Keijzer (CDA), Kathalijne Buitenweg (GroenLinks), Vera Bergkamp (D66), Ronald van Raak (SP), Kirsten van den Hul (PvdA)

Vlnr: Sander Dekker (VVD), Mona Keijzer (CDA), Kathalijne Buitenweg (GroenLinks), Vera Bergkamp (D66), Ronald van Raak (SP), Kirsten van den Hul (PvdA)

Sander Dekker (1975) is sinds 5 november 2012 staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Rutte II. Hij zat van 2003 tot 2006 voor de VVD in de Haagse gemeenteraad. Daarna was hij wethouder Onderwijs, Jeugd en Sport en wethouder van Financiën en Stadsbeheer in Den Haag. Dekker staat op nummer zes van de kandidaten lijst van de VVD.

Mona Keijzer (1968) is sinds 20 september 2012 lid van de CDA-Tweede Kamerfractie. Zij staat na Sybrand Buma op nummer twee van de CDA kandidatenlijst. In 2012 was Keijzer kandidaat-lijsttrekker van het CDA. Zij is woordvoerder langdurige zorg (AWBZ), Wet maatschappelijke ondersteuning, jeugdzorg, asiel en migratie.

Kathalijne Buitenweg (1970) was in 1999-2009 lid van het Europees Parlement voor GroenLinks. Daarvoor was zij medewerker van de fracties van GroenLinks in het Europees Parlement en in de Tweede Kamer. Zij was lid van de commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken en zette zich in voor het tegengaan van discriminatie. Buitenweg staat na Jesse Klaver als nummer twee op de kandidatenlijst van GroenLinks.

Vera Bergkamp (1971) is sinds september 2012 lid van de D66-Tweede Kamerfractie. Ze staat nu op de zesde plek op de kandidatenlijst D66. Zij heeft in haar portefeuille onder meer langdurige zorg, alcohol en drugs, Algemene Wet Gelijke Behandeling en Jeugd (zorg). Als voorzitter van het COC zorgde zij ervoor dat kinderen voorlichting krijgen over seksualiteit en seksuele diversiteit.

Ronald van Raak (1969) is sinds 30 november 2006 lid van de Tweede Kamerfractie van de SP. Hij is daar onder meer woordvoerder Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij was daarvoor, sinds 10 juni 2003, Eerste Kamerlid voor de SP. Hij was als docent geschiedenis verbonden aan de UvA en directeur van het wetenschappelijk bureau van de SP. Van Raak staat als vierde op de SP kandidatenlijst.

Kirsten van den Hul (1976) is een nieuwe kandidaat van de PvdA bij de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Ze staat op nummer 8 van de lijst. Zij werkte onder andere bij het Europees Cultuurfonds, was vrouwenvertegenwoordiger in de algemene vergadering van de Verenigde Naties en is een veelgevraagd gastspreker en columnist.

Aanvullend programma: workshops

Weet je niet wat je moet vragen? Naast het grote verkiezingsdebat zijn er ook verschillende workshops te volgen. Kom en ga in gesprek met experts op het gebied van Klimaat, Zorg, Integratie & Discriminatie en de Europese Unie.

Je ontdekt welke rol deze thema’s spelen in het verkiezingsdebat en samen met de experts bereid je vragen voor. De beste vragen worden door Joost Karhof aan de politici gesteld!

  • 15:00: kick off workshops
  • 15:30 - 16:15: workshopronde 1
  • 16:15 - 16:30: pauze
  • 16:30 - 17:15: workshopronde 2
  • 17:30: start HvA Verkiezingsdebat (ook afzonderlijk te bezoeken)

Lees meer over de workshops:

Ronde 1 & ronde 2, broedplaatsen Kohnstammhuis

Het bestendig maken van Nederland tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals tegen de stijgende zeespiegel. 

Expert Klimaat

Deze workshop wordt verzorgd door Ronald Loeve, onderzoeker Klimaatbestendige Stad aan de HvA en oprichter van Adviesbureau Watercycle. 

Ronde 1 & ronde 2, broedplaatsen Kohnstammhuis

De toekomst van de EU en welke gevolgen dit heeft voor Nederland. Denk hierbij aan veiligheid, gebiedsgrenzen en soevereiniteit.

Expert Europese Unie

Deze workshop wordt verzorgd door Anne van Wageningen, assistent professor Europese Studies aan de UvA.

Ronde 1 & ronde 2, broedplaatsen Kohnstammhuis

Omgaan met dilemma's in een multiculturele samenleving. 

Expert Integratie & Discriminatie

Deze workshop wordt verzorgd door Sarah de Lange, bijzonder hoogleraar Politicologie aan de UvA.

Ronde 1 & ronde 2, broedplaatsen Kohnstammhuis

Het betaalbaar houden van zorg, met oog op de balans tussen kwaliteit en duurzaamheid. (Hoe) krijgt Nederland dit voor elkaar?
 
Deze workshop wordt verzorgd door René ten Have, senior adviseur Public Affairs bij GGD GHOR Nederland

Kom je ook?

Zoals alle evenementen bij FLOOR zijn ook het Verkiezingsdebat en de workshops Tweede Kamerverkiezingen gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plaatsje hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 24 februari 2017