Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

Collegecafé Mind your Sex

Evenement

UPDATE: Het CollegeCafé Mind your Sex is vol. Je kunt je niet meer aanmelden. | Hoe ga je als professional om met seksuele diversiteit? Kom naar het collegecafé over seksuele diversiteit georganiseerd door de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV).

Mind Your Sex

CMV organiseert het CollegeCafé Mind your Sex

Mind your Sex, zo heet het CollegeCafé dat op initiatief van de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming wordt georganiseerd.

“The problem with gender is that it prescribes how we should be, rather than recognizing how we are.” – Chimamanda Ngozi Adichie-

Vanuit de tolerante Nederlandse gedachte staan we open voor de ander, het anders zijn en omarmen we het unieke in de mens. Een ideaal? Een streven? Een werkelijkheid of een illusie?

In werkelijkheid zijn er mensen die ervaren dat ze niet zichzelf kunnen zijn. Individuen die  druk ervaren om aan de maatschappelijke norm van wat mannelijk of vrouwelijk is te voldoen. We worden dagelijks geconfronteerd met eenzijdige projecties over seksualiteit (zoals in de media en in schoolboeken). Maar wat weten we eigenlijk over lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s)? Hoe gaan we om met verschillen in seksualiteit en gender? 

Tijdens de inspiratiebijeenkomst worden de begrippen seksuele diversiteit en genderidentiteit onder de loep genomen. Door middel van gastprekers, experts en ervaringsdeskundigen wordt het een inspirerende middag die bijdraagt aan bewustwording, wederzijds begrip en handelingsmogelijkheden voor studenten en sociale professionals. 

De sprekers

Het CollegeCafé wordt verzorgd door diverse sprekers en pannelleden. Hanneke Felten (onderzoeker, trainer en projectleider bij Movisie) verzorgt de keynote. In het panel zitten: 

De middag wordt gemodereerd door Kirsten van den Hul (columniste, docent gendeer UvA en winnares van de Joke Smitsprijs 2013). Tijdens het café wordt kunst van Daniël Arzola vertoond.

Gepubliceerd door  FLOOR 12 februari 2016