Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

Kerstconcert

Kom in kerstsferen met het prachtige kerstconcert

Evenement

Kom op maandagmiddag 14 december luisteren naar celliste Florien Hamer en de Spaanse pianist Carlos Guerrero tijdens het kerstconcert in de centrale hal bij de vleugel in het Kohnstammhuis.

kerstconcert

Florien Hamer en Carlos Guerrero

Hoe kun je beter in de stemming komen voor de feestdagen? Nou: kom luisteren naar het kerstconcert van het duo  Hamer en Guerrero in het Kohnstammhuis. Een klassiek-romantisch programma dat opent met de variaties op het welbekende thema Judas Maccabaeus, uit Handel's Oratorium. Genoeg moois om de feestdagen in te gaan luiden, dus kom langs in de centrale hal van het Kohnstammhuis bij de vleugel.  

Romantisch sprookje 

Dan Janáček's prachtige miniaturen voor piano solo uit de serie On The Overgrown Path. Schumann's vijf korte, eenvoudig en toegankelijk klinkende en op volksmuziek geïnspireerde stukken voor cello en piano zijn een van de eerste stukken voor deze bezetting waar beide stemmen gelijkwaardig aan elkaar zijn. Echter: door de onverwachte fraseringen en de interactie tussen de instrumenten verrassend onvoorspelbaar. Janáček's romantische sprookje voor cello en piano is gebaseerd op Vasily Zhukovsky' Russische epische gedicht 'The Tale of Tsar Berendyey'. Het vertelt het verhaal van de koning die de wereld rondzwierf omdat hij dacht dat hij en zijn vrouw kinderloos zouden blijven. Bij terugkomst van zijn lange reis bleek hij toch een zoon te hebben gekregen. 

Vleugel

Ten slotte Dvořák's prachtige, sfeervolle Waldesruhe, oorspronkelijk voor cello en orkest, in een bewerking voor piano. 
 

Gepubliceerd door  FLOOR 7 december 2015