Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

Het Groot UvA-HvA Dictee 2015

De strijd om de titel van grootste taalvirtuoos 2015 barst weer los

Evenement

Ook deze keer nodigen de UvA en HvA je uit je taalkennis in de strijd te gooien! Dit jaar wordt het dictee door schrijver en Parool-columnist Mano Bouzamour geschreven.

Dictee

Schrijver-columnist Mano Bouzamour, schrijver van het Dictee 2015

De Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam nodigen je uit om je taalkennis weer in de strijd te gooien tijdens de vierde editie van het Groot HvA-UvA Dictee op 9 december in de Kohnstammzaal. 

Verhalen van de Stad 

Al sinds de eerste, succesvolle editie in 2012 scherpen taalliefhebbers jaarlijks hun pennen in december om een gooi te doen naar die felbegeerde titel van taalvirtuoos. De hersens zullen ook nu kraken tijdens het dictee, geschreven door schrijver en Het Parool-columnist Mano Bouzamour. De jonge schrijver die debuteerde met de roman De Belofte van Pisa, verkocht recent de filmrechten van het boek.

Ook wordt het debuut internationaal uitgegeven. Bouzamour, die veelvuldig publiceert in de media, deed zelf mee aan het dictee in 2013 en 2014. Het thema van dit jaar zal zijn: 'Verhalen van de Stad'. De presentatie is dit jaar in handen van CREA- theaterprogrammeur en presentator Carlo van Munster. 

Net als bij de eerdere edities zullen er ook nu weer, naast studenten, medewerkers en andere dicteeliefhebbers, prominenten op het gebied van taal, onderwijs en wetenschap meedoen. Eerstejaars van de lerarenopleiding Nederlands aan de HvA kijken de dictees na. 

Roem, eer en prijzen 

Naast de eeuwige roem en de eer zijn er mooie prijzen te winnen: mooie boekenpakketten van Athenaeum boekhandel en Kindle E-readers. Er is muziek  Yessister Jazzister, er is een taalquiz en er is een borrel na de inspanningen. 

Jury 

De jury van het Groot HvA-UvA Dictee 2015 voorzitter Huib de Jong, rector van de HvA, UvA-hoogleraar Folkert Kuiken en de winnaars van 2014, Jessica Krijnen en Vincent de Haan. 

Je bent welkom vanaf 16.30 uur (inloop). Om 17.00 uur begint het programma. Het Groot Dictee wordt afgesloten met een borrel (19.00 uur). 
 

 

Gepubliceerd door  FLOOR 3 december 2015