Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

Internet of Things

Mini-symposium en paneldiscussie op 16 november

Evenement

Niet alleen mensen zijn online, ook ‘dingen’. Denk aan de smartwatch en een slimme thermostaat. Op maandag 16 november organiseert de HvA afdeling Informatieregiesecretariaat (IRS) een mini-symposium met het thema 'Internet of Things'. Medewerkers en studenten van de UvA en de HvA van harte welkom.

Banner1

Niet alleen mensen zijn online, ook 'dingen'.

Internet of Things (IoT) is het principe dat alledaagse voorwerpen met het internet verbonden worden, gegevens uitwisselen en soms zelfs beslissingen nemen. Vanuit verschillende invalshoeken – economisch, sociaal, ethisch - gaan we in op de ontwikkelingen, mogelijkheden en risico's. Medewerkers en studenten van de UvA en de HvA van harte welkom. 

Sprekers

Sprekers in het programma zijn: prof. dr. ir. Ben Kröse (Lector Digital Life, Hogeschool van Amsterdam), Patrick van Beers, Sr. Director, Department Head Digital Platform Solutions, Research (Philips Group Innovation) en Jan Belon (Afdeling Buitengewone Zaken). Aan de hand van hun praktijk beschouwen en onderzoeken we hoe de UvA en de HvA met het thema ‘Internet of Things’ te maken krijgen. Aansluitend is er een paneldiscussie met deelnemers van de bijeenkomst.

Programma

  • 15.00 uur: Inloop
  • 15.30 uur  Opening door Frank van Tatenhove -  Coördinerend Informatiemanager UvA – IRS UvA en HvA
  • 15.35 uur Spreker prof. dr. ir. Ben Kröse -  Lector Digital Life - Hogeschool van Amsterdam
  • 16.00 uur Spreker Patrick van Beer -  Sr. Director, Department Head Digital Platform Solutions, Research - Philips Group Innovation 
  • 16.30 uur Spreker Jan Belon -  Service  Designer - Afdeling Buitengewone Zaken 
  • 17.00 uur Paneldiscussie met deelnemers en sprekers
  • 17.30 uur Borrel

Voor meer informatie kun je mailen naar: communicatieiv@hva.nl 

De organisatie is in handen van de HvA afdeling Informatieregiesecretariaat (IRS) i.s.m. FLOOR. IRS geeft advies over de richting, inrichting en uitvoering van ICT-diensten en informatievoorziening van de HvA. 

Gepubliceerd door  FLOOR 2 november 2015