FLOOR

BSKA Congresmiddag Verkiezingen

Bereid je goed voor op het HvA Verkiezingsdebat VVD, D66, PvdA, GroenLinks, CDA en SP!

Evenement

Voorafgaand aan het Verkiezingsdebat om 17:30 uur, organiseert studievereniging BSKA een middag met workshops over de verkiezingsthema's klimaat, de EU, integratie & discriminatie en zorg.

Workshopdeelnemers luisteren naar spreker

BSKA Congresmiddag Verkiezingen

Donderdag 2 maart, 15:00 - 17:30 uur, broedplaatsen Kohnstammhuis

Voorafgaand aan het HvA Verkiezingsdebat op 2 maart organiseert de studievereniging Bestuurskunde BSKA vanaf 15.00 uur een congresmiddag met workshops onder leiding van deskundige professionals. Bijzondere gasten met veel expertise op het gebied van de thema’s die bij het debat aan de orde komen gaan in groepen dieper in op deze thema’s zodat er gerichte vragen voor het debat kunnen worden geformuleerd.

Studenten van alle opleidingen zijn welkom!

Thema’s en experts

• Zorg: René ten Have, senior adviseur Public Affairs bij GGD Nederland
  • Integratie & Discriminatie: Sarah de Lange, bijzonder hoogleraar Politicologie UvA
  • Europa: Anne van Wageningen, assistent professor Europese Studies aan de UvA
  • Klimaat: Ronald Loeve, onderzoeker Klimaatbestendige Stad aan de HvA en oprichter van Adviesbureau Watercycle.

Programma workshops

15:00: kick off workshops
15:30 - 16:15: workshopronde 1
16:15 - 16:30: pauze
16:30 - 17:15: workshopronde 2
17:30:  start Verkiezingsdebat

Workshops

Alle workshops worden twee keer gegeven, in ronde een en ronde twee. Je kunt daarom uit onderstaande lijst elke combinatie van twee workshops kiezen. De workshops vinden plaats in de broedplaatsen in het Kohnstammhuis.

Workshop 1: Klimaat

Het bestendig maken van Nederland tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals tegen de stijgende zeespiegel. Onder leiding van: Ronald Loeve, onderzoeker Klimaatbestendige Stad aan de HvA en oprichter van Adviesbureau Watercycle.

Workshop 2: De Europese Unie

De toekomst van de EU en welke gevolgen dit heeft voor Nederland. Denk hierbij aan veiligheid, gebiedsgrenzen en soevereiniteit. Onder leiding van: Anne van Wageningen, assistent professor Europese Studies aan de UvA.

Workshop 3: Integratie & Discriminatie

Omgaan met dilemma's in een multiculturele samenleving. Onder leiding van: Sarah de Lange, bijzonder hoogleraar Politicologie aan de UvA.

Workshop 4: Zorgkosten

Het betaalbaar houden van zorg, met oog op de balans tussen kwaliteit en duurzaamheid. (Hoe) krijgt Nederland dit voor elkaar? Onder leiding van: René ten Have, senior adviseur Public Affairs bij GGD GHOR Nederland

Kom je ook?

Zoals alle evenementen bij FLOOR zijn ook de BSKA Congresmiddag verkiezingen gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plaatsje hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 27 februari 2017