FLOOR

CollegeCafé Bedreigde wetenschappers (Engelstalig)

Met Ella de Lange (UAF) en Nour Munawar (promovendus UvA)

Evenement

CollegeCafé in samenwerking met het Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, stichting voor studie en werk voor hoogopgeleide vluchtelingen, over bedreigde wetenschappers in Nederland.

Een vrouw met een dichtgetapete mond

CollegeCafé Bedreigde wetenschappers (Engelstalig)

Met Ella de Lange (UAF) en Nour Munawar (promovendus UvA)

Donderdag 16 februari, 16.30 - 18.00 uur, FLOOR-tribunes Kohnstammhuis

Wereldwijd worden wetenschappers met de dood bedreigd vanwege hun ideeën, onderzoek en maatschappelijke positie. Zij stellen kritische vragen. Dat kan bedreigend zijn voor autoriteiten of groeperingen die hun macht ontlenen aan het beheersen van informatie en van wat mensen denken. Wat betekent het nou precies om als wetenschapper bedreigd te worden vanwege je ideeën, onderzoek en maatschappelijke positie?

Tijdens het CollegeCafé met Ella de Lange, programmacoördinator Scholars at Risk bij het UAF, en Nour Munawar, UvA-promovendus, staan we stil bij de vraag hoe je als bedreigde wetenschapper je werk opnieuw in een totaal ander land voort te zetten en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw werk een bijdrage kan blijven leveren aan je land van herkomst, zonder dat je daar bent.

Tijdens het nagesprek is er volop ruimte voor vragen uit de zaal. Na afloop is er een borrel.

Kom je ook?

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook het CollegeCafé Bedreigde wetenschappers gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plaatsje hebt!

Over Students that Matter

Het CollegeCafé bedreigde wetenschappers wordt georganiseerd in het kader van Students that Matter (het samenwerkingsverband tussen de HvA en het UAF). De Stichting voor Vuchtelingstudenten UAF zet zich in voor integratie van vluchtelingen door studie en werk.

Lees een artikel over de levensweg van Nour Munawar

Gepubliceerd door  FLOOR 13 februari 2017