FLOOR

Research Meet-Up: Stadslogistiek

Research Meet-Up over de effecten van toegepast onderzoek in de stad

Evenement

Het aantal bestelbusjes in de stad neemt toe, met negatieve gevolgen. De Hogeschool van Amsterdam gaat in gesprek met de stad om te praten over oplossingen.

Research Meet-Up

Research Meet-Up: Stadslogistiek

Research Meet-Up over de effecten van toegepast onderzoek in de stad

Woensdag 11 januari, 16:30 - 18:00 uur, begane grond Kohnstammhuis

Tijdens de Research Meet-Ups staan de effecten en resultaten van de HvA onderzoeksprojecten in de praktijk centraal. Samen met betrokkenen uit de stad, onderzoekers, docenten en studenten bespreken we per speerpunt/thema wat de HvA-onderzoeken daadwerkelijk betekenen voor het dagelijks leven in Amsterdam.

Meer en meer bestelbusjes

Deze Research Meet-Up van Urban Technology gaat over stadslogistiek. Het aantal bestelbusjes in Amsterdam neemt razensnel toe door onder andere de toename van e-commerce in de stad (meer dan 5% per jaar). Dit heeft negatieve invloed op de leefbaarheid, luchtkwaliteit en bereikbaarheid van de stad. De Hogeschool van Amsterdam gaat in gesprek met de stad om te praten over mogelijke oplossingen.

16:30   Inleiding door Zeeger Ernsting raadslid Groenlinks en bewoner
16:45   Korte pitches over oplossingen door:
           - Walther Ploos van Amstel - lector CityLogistiek
           - Saskia Stoker - onderzoeker e-commerce Hogeschool van Amsterdam
           - Bert Zwiep - Hoofd Afdeling Inkoop en Logistiek at UvA en HvA
           - Martijn Altenburg - onderzoeker e-mobility Hogeschool van Amsterdam
           - Mark Fontein - initiatiefnemer Buurtmus
           - Marijn Slabbekoorn - Logistics Engineer - DHL Express Netherlands GoGreen & Last-Mile optimization
17:10   Panelgesprek
17:30   Borrel
18:00   Einde

Panel

- Zeeger Ernsting - raadslid Groenlinks en bewoner
- Willem Koster - Vereniging Amsterdam City
- Susanne Balm - onderzoeker CityLogistiek en e-mobility Hogeschool van Amsterdam
- Eric Sens - A.J. van Deudekom B.V.
- Mark Fontein - Buurtmus

Gespreksleider

- Walther Ploos van Amstel - lector CityLogistiek HvA

Kom je ook?

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook Research Meet-Up: Stadslogistiek gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plekje hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 9 januari 2017