FLOOR

Fototentoonstelling 'Weer Toekomst'

Van fotograaf Ahmet Polat in samenwerking met het UAF

Evenement

Van 22 september tot 4 november is bij FLOOR de foto-expositie ‘Weer toekomst’ van het UAF te zien. De tentoonstelling gaat over de integratie van vluchtelingen door studie en werk.

Siham. Foto van Ahmet Polat.

Fototentoonstelling 'Weer Toekomst'

Van fotograaf Ahmet Polat in samenwerking met het UAF

22 september tot 4 november, begane grond Kohnstammhuis

Van 22 september tot 4 november is bij FLOOR de fototentoonstelling ‘Weer Toekomst’ te zien op de begane grond van het Kohnstammhuis. De tentoonstelling met werk van fotograaf Ahmet Polat is een initiatief van de Stichting voor Vluchtelingstudenten UAF. Ahmet Polat was vanaf april 2015 Fotograaf des Vaderlands. Op 7 september 2016 gaf hij het stokje over aan Robin de Puy.

Over de tentoonstelling 'Weer toekomst'

Vluchtelingen zijn niet alleen een vluchteling, maar ze zijn ook een student, een vriend, een mens met een eigen identiteit. Eenmaal in Nederland aangekomen zetten ze alles op alles om een nieuw bestaan op te bouwen in het nieuw thuisland. Foto-expositie ‘Weer toekomst!’ laat de andere kant van het vluchtelingendebat zien. Op de tentoonstelling zijn foto’s te zien over de integratie van vluchtelingen door studie en werk. Maak kennis met enkele vluchtelingstudenten, wie zijn deze mensen, waar komen ze vandaan, wat studeren ze en met wat voor een doel willen ze hun toekomst vormgeven? Lees meer op de website van het UAF.

De foto-expositie maakt deel uit van het integratieproject ‘Learning the basics’. In dit project wil het UAF zorgen dat vluchtelingen beter voorbereid kunnen instromen in het Nederlandse hoger onderwijs.

Over de fotograaf Ahmet Polat

Documentaire- en modefotograaf Ahmet Polat: 'Je kunt óók laten zien dat vluchtelingen deel uitmaken van een gezin, verjaardagen vieren, afspreken met vrienden of bezig zijn met een opleiding.' Luister hier naar een interview met hem bij Met het oog op morgen (Radio 1).

Gepubliceerd door  FLOOR 25 oktober 2016