Hogeschool van Amsterdam

Designer Award voor onderwaterlounge

Testimonial

Victor Verhulst en Maritime Designer Award

Victor (2e van rechts). Foto via maritimetechnology.nl

In 2015 won student Product Design Victor Verhulst de Maritime Designer Award.

Vernieuwend aspect van de integrale ontwerpaanpak is dat een grote diversiteit aan aspecten meegenomen is: van beleving door de klant tot de technische haalbaarheid van detailoplossingen.

Jury - Maritime Designer Award 2015

Victor won deze prijs voor zijn ‘onderwaterlounge’ voor luxe jachten in het kader van zijn afstudeerproject bij De Voogt Naval Architects. Victor is afgestudeerd met een negen.

Wil je als jachteigenaar met je gasten genieten van de onderwaterwereld, dan moet je het water in. Maar echt comfortabel zit die duikuitrusting meestal niet en een ‘onderwatergesprek’ voeren is lastig. Victor bedacht een doorzichtige lounge die  kan worden neergelaten aan de onderkant van jachten met lengtes van >60 meter.

Victor onderzocht en verdiepte zich onder andere in:

  • op het ontwerp toepasbare mechanische systemen
  • de veiligheid en normering op dit gebied.
  • informatie van experts op het gebied van systeemoplossingen voor de jachtbouw en special engineering.

Eerst wordt een buitenlift neergelaten waarna de jachtopvarenden op de vloer van de binnenlift kunnen stappen. Die wordt vervolgens ook neergelaten. De cilindervormige buitenlift inclusief vloer is transparant waardoor de inzittenden rondom en naar beneden onder water kunnen kijken met behulp van de rompverlichting van het jacht. De onderwaterlounge biedt plek aan twee personen. Het zitelement kan samen met de vloer roteren, zodat inzittenden de vissen tijdens het voorbij zwemmen kunnen volgen. 

De onderwaterlounge