Hogeschool van Amsterdam

Cursist aan het woord

Testimonial

Sinds een jaar werk ik als stagecoördinator bij het veiligheidscollege van het ROC van Amsterdam. Sinds 2008 zit ik in het onderwijs en heb diverse ondersteunende administratieve functies verricht. Ik heb hiervoor altijd in commerciële functies gewerkt. Voordat ik startte bij het ROC van Amsterdam was ik hoofd inkoop bij een onderdeel van Philips.

'Alles wat ik leer tijdens deze cursus kan ik de volgende dag al in mijn werk gebruiken'

Raymond Kersten - Stagecoördinator bij het Veiligheidscollege van ROC van Amsterdam

"In mijn rol als stagecoördinator spreek ik dagelijks met leerlingen, ik begeleid ze bij het vinden van de juiste stage. Ik vind dat je dit alleen goed kunt doen als je ook over de juiste pedagogische en didactische vaardigheden beschikt. Via mijn werkgever volg ik daarom nu de cursus Instructeur in het Onderwijs bij de HvA.

Ik ervaar in deze cursus hoe het is om aan de andere kant van de tafel te zitten. Tijdens deze bijeenkomsten ben ik ook gewoon eens ‘de student’ in plaats van de docent of begeleider.  Wat ik het leuke vind aan onze groep is dat we allemaal een compleet andere achtergrond hebben, van procestechniek tot dierenverzorging. En de groep is klein, we zitten nu met 16 personen. Dat maakt dat je elkaar goed leert kennen en er veel interactie is.

We hebben zojuist bijeenkomst tien afgerond. Ik heb inmiddels veel geleerd over de verschillende werkvormen die je kunt toepassen en hoe je een goed lesplan opstelt. Vandaag heb ik een fictieve les gegeven aan mijn medecursisten volgens het zogenaamde OUT-model (Oriënteren, uitvoeren en terugkijken). Je kunt ook casussen inbrengen uit je eigen werkpraktijk. Je doet dan een rollenspel waarbij je de situatie naspeelt. Na afloop krijg je feedback en advies van al je medecursisten. Je gebruikt je medecursisten eigenlijk als oefenmateriaal, dat vind ik het fijne aan deze cursus."