Mokum Meestert! aanwezig bij open dag Pabo HvA

13 feb 2018 08:15 | Faculteit Onderwijs en Opvoeding

De mannen van Mokum Meestert! zijn zaterdag 17 februari aanwezig bij de open dag van de Pabo HvA. Samen met studenten en docenten van de opleiding vertellen zij de aankomende meesters (en juffen) over hoe mooi het is om voor de klas te staan.

Nieuwe leraren voor Amsterdam

Er zijn veel nieuwe meesters en juffen nodig voor het Amsterdamse basisonderwijs. Kort geleden werd uit onderzoek in opdracht van het ministerie van OCW bekend dat er dit jaar in Amsterdam een tekort van 159 leraren wordt verwacht. Dit loopt op tot een tekort van 475 Amsterdamse leraren in 2023. De Pabo HvA werkt mee aan het Amsterdamse actieplan lerarentekort waarin het Amsterdamse onderwijs, de lerarenopleidingen en de gemeente samenwerken om het lerarentekort terug te dringen. De opleiding werkt nauw samen met een groot aantal schoolbesturen in het opleiden van studenten en zij-instromers.

Mokum Meestert! verenigt Amsterdamse meesters

Mokum Meestert! is een community van Amsterdamse meesters. Samen organiseren zij activiteiten voor meesters (in opleiding). Zo wil Mokum Meestert! helpen bij het behouden van meesters voor het onderwijs, maar ook ervoor zorgen dat meer mannen ervoor kiezen meester te worden. Mokum Meestert! maakt onderdeel uit van een netwerk van Meestert! groepen verspreid over het hele land.

Meesters op de Pabo HvA en in het onderwijs

Het aantal mannelijke studenten dat instroomt bij de Pabo HvA is de afgelopen jaren gestegen. Van 16,5% in 2015-2016 naar 23,5 in 2017-2018. Landelijk is 27,4% van de instroom aan de pabo in 2017- 2018 man. De Pabo HvA wil niet alleen dat mannen voor de pabo kiezen, maar ook dat de mannen op de pabo blijven! Daarom zorgen we ervoor dat mannelijke pabo-studenten altijd samen met andere mannen in een klas zitten en dat de stage in het eerste studiejaar start in de bovenbouw van de basisschool. Samen met de mannelijke studenten en Mokum Meestert! blijft de Pabo HvA zich inzetten voor meer mannen in de opleiding en in het Amsterdamse basisonderwijs.

Wil je meer weten over de opleiding tot leraar basisonderwijs aan de Hogeschool van Amsterdam? Kom dan langs bij de open dag op zaterdag 17 februari. Je vindt de Pabo HvA op de derde etage van het Kohnstammhuis, Wibautstraat 2. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.hva.nl/opendag of op de website van de opleiding: www.hva.nl/pabo.