Hogeschool van Amsterdam

Gezond en vitaal spreken voor de klas

Cursus

Lesgeven is vocale topsport. Voor een docent is z'n stem zijn belangrijkste instrument. Het is daarom van wezenlijk belang dat hij deze in vorm houdt en z'n manier van spreken optimaal en duurzaam inzet. Tijdens deze workshop leren docenten grip op hun stem te krijgen en op hun manier van spreken. De docenten leren wat de risicofactoren zijn en hoe men deze tijdig herkent. Zo kan hij zijn verhaal moeiteloos en met plezier aan leerlingen overbrengen.

Logopedie oefening


Resultaat

In deze workshop krijgen de deelnemers met behulp van simpele en duidelijke tools grip op hun stem en manier van spreken. Daarnaast worden ze zich bewust van hun persoonlijke kwaliteiten en valkuilen op dit gebied.

Inhoud

Met behulp van een quickscan voor hun stem krijgen de deelnemers persoonlijk advies en feedback. Omdat ieders stem anders is, is de inhoud vraaggestuurd en altijd maatwerk. Uiteraard is er ook uitgebreid aandacht voor stemonderhoud en praktische oefeningen.

Werkvorm

De workshop beslaat een dagdeel. Een vervolgtraject of individuele coaching kan in overleg.

Voor wie

De workshop is bedoeld voor (beginnend) docenten en iedereen die werkt in het onderwijs en regelmatig moet spreken.

Door wie

Tim Bosselaar of Fransje van Luin, logopedisten/stemtrainers HvA faculteit Onderwijs en Opvoeding. Door hun ruime ervaring als stemtrainers op lerarenopleidingen weten zij als geen ander waar (beginnend) docenten mee geconfronteerd worden. Ze zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Waar

Incompany.  

Wanneer

In overleg met de school.

Prijs

De prijs voor een standaardworkshop van 2 uur is 500 euro, voor een workshop op maat is de prijs in overleg.

Contact/aanmelden:

Een school kan zijn docenten aanmelden via: 

E: logopedie@hva.nl
T: 06 2115 56 55

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 13 september 2017