Matthew Eelman

Testimonial

Sport en bewegen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan diverse grootstedelijke thema’s. Om dit middel effectief in te zetten is het belangrijk dat je als urban professional met een integrale bril kijkt naar de “wicked problems” waar de lokale overheid mee te maken heeft.

Deze master Urban Management helpt mij over grenzen van mijn eigen beleidsterrein heen kijken en geeft mij inzicht om verbindingen te zoeken zodat sport en bewegen bijdraagt in het oplossen van grootstedelijke vraagstukken.

Matthew Eelman - Programmacoördinator bij Gemeente Amsterdam

Ik ben nieuwsgierig hoe sport en bewegen kan bijdragen aan de groeiende overgewichtsproblematiek onder jonge kinderen. Kan de gemeente Amsterdam met haar partners, waaronder de bewoners, gebieden zo inrichten dat men eerder beweegt? Hoe kunnen sportprojecten helpen bij het oplossen van het hangjongerenprobleem?

De master Urban Management helpt mij om over de grenzen van mijn eigen beleidsterrein heen te kijken. Tegelijkertijd geeft deze master mij inzicht om verbindingen te zoeken om sport en bewegen in te zetten voor de sociale opgaven van de stad, zodat sport een bijdrage kan leveren aan het ‘sportief’ oplossen van bepaalde grootstedelijke vraagstukken van de toekomst.