Maikel Huijsman

Testimonial

De tijd van succesvolle interventies uitrollen over de stad is voorbij. De wereld om ons heen verandert steeds sneller. Dit vraagt om een nieuwe professional die niet meer stuurt, bepaalt en voorschrijft maar faciliteert, adviseert en ondersteunt. Je bent een duizendpoot die experimenteert en de taal spreekt van zowel bewoners als ambtenaren, bestuurders en politici. Wil je de regie hebben op grootstedelijke vraagstukken? Dan moet je al de verschillende belangen met elkaar verbinden.

Ik volg de master omdat ik de regie wil hebben over grootstedelijke vraagstukken door de belangen van zowel bewoners als ambtenaren, bestuurders en politici met elkaar te verbinden

Maikel Huijsman - Gebiedsregisseur Ymere - docent Built Environment: specialisatie Assetmanagement aan de Hogeschool van Amsterdam - zelfstandige onderneming evenementenorganisatie

Interesses

Ik heb Bouwkunde en Bouwtechnische Bedrijfskunde gestudeerd. Beide technische studies, terwijl mijn interesse meer ligt bij het organiseren van de stad en het faciliteren van de bewoners. Voor mij is techniek geen doel op zich, maar een middel om gebruikers van de stad te faciliteren. Bij Bouwkunde was dat een huis en bij Bouwtechnische Bedrijfskunde waren dat Vastgoedportefeuilles. Nu bij de master Urban Management gaat het om grootstedelijke vraagstukken zoals leefbaarheid, veiligheid, armoede, inclusiviteit, segregatie en integratie.

Opleiding

Op vrijdag heb ik colleges Urban Management van docenten en gastsprekers. Ik herken elke vrijdag de knelpunten, frictie en problematiek die aan bod komen vanuit mijn werk. Ik kan wekelijks direct experimenteren met de tools of oplossingsrichtingen die in het college worden aangereikt.

Onderwerpen die bij Woningcorporatie Ymere hoog op de agenda staan, komen aan bod tijdens de (gast)colleges. Denk hierbij aan: leefbaarheid, statushouders, armoede, betaalbaarheid, eigenaarschap, deeleconomie, gentrification en segregatie.

Daarnaast werk ik met vier medestudenten drie semesters lang aan een zelf geformuleerde opdracht voor twee externe opdrachtgevers: Woningcorporatie Ymere en de Gemeente Amsterdam, voor wie we onderzoek doen naar huisvesting en integratie van statushouders. We vergelijken statushouders die in Amsterdam geplaatst zijn met statushouders die in Weesp geplaatst zijn.

Meer informatie over Maikel