Hogeschool van Amsterdam

Student aan het woord

Testimonial

Lex testimonial

Na de havo wist ik niet meteen wat ik wilde en dus ben ik gaan werken. Toen ik in een wachtkamer een folder zag liggen over ergotherapie werd ik meteen enthousiast. Ik ben naar een open dag gegaan en besloot een dag mee te lopen met een eerstejaars student van de HvA. Dat is een echte aanrader. Na die dag wist ik zeker dat ik deze opleiding wilde doen.

Door te werken aan echte beroeps-opdrachten leer je met wat voor soort vraag-stellingen je later te maken krijgt en leer je kennis op een creatieve manier toe te passen.

Willem Boon - eerstejaars student Ergotherapie

Het leukste aspect aan de opleiding vind ik de variatie in de lesstof. Door theoretische vakken als psychologie en neurologie leer je veel over de verschillende aandoeningen en ziekten. Tijdens de praktijklessen oefen je met medestudenten de vaardigheden die je in de praktijk nodig hebt. Door te werken aan echte beroepsopdrachten leer je met wat voor soort vraagstellingen je later te maken krijgt en leer je kennis op een creatieve manier toe te passen.

Hoewel ik de stof van de opleiding niet moeilijk vind, is het wel veel. Je moet dan ook goed kunnen plannen. Andere eigenschappen die je als student zeker nodig hebt zijn: graag met mensen willen werken, creatief zijn en van uitdagingen houden.