Hogeschool van Amsterdam

Ottilie

Testimonial

stagebegeleiding

Ottilie liep twee keer stage: de eerste keer op een afdeling Dwarsleasie, de tweede keer op een afdeling Kinderrevalidatie. Beide stages waren bij revalidatiecentrum Reade. Ze kreeg het cijfer 8 voor haar eerste stage, en een 9 voor de tweede.

Je wilt het gelijk kunnen, maar je bent er om te leren.

Ergotherapeut in opleiding - Stagiair

Je ontdekt je rol gaandeweg

“Stage is serious business. De eerste paar weken vond ik het zwaar om in het negen tot vijf-ritme te komen. Je weet van tevoren wel ongeveer wat er van je verwacht wordt, op basis van het soort competenties die je aan het einde van je stage moet hebben verworven, maar je precieze rol wordt pas tijdens de stage duidelijk. Aangepaste activiteiten en transfers waren zaken waar ik me bij Reade op de afdeling Dwarslaesie mee bezig heb gehouden."

Stagebegeleiding

"Bij Reade kreeg ik één à twee keer in de week stagebegeleiding van een half uur of een uur. Ik heb tijdens mijn stage heel goed gecommuniceerd met mijn praktijkbegeleider, door duidelijk aan te geven wat ik lastig vond en waar ik onzeker over was. Je wilt het gelijk kunnen, maar je bent er om te leren." 

Tweede stage bij Reade 

"Ik wist na mijn eerste stage dat ik heel graag een stage met kinderen wilde doen. Toevallig was Reade daar ook weer de stageplek voor in Amsterdam. Deze keer mocht ik me bezig houden met aangepast schoolmateriaal voor kinderen met cerebrale parese. En ik draaide mee met een therapiegroep waarin halfzijdig verlamde kinderen worden uitgedaagd om de aangedane kant van hun lichaam te gebruiken bij verschillende activiteiten. Ik weet nu zeker dat ik met kinderen wil gaan werken. Tip van mijn praktijkbegeleider: aan het einde van de stage hoef je het niet te kunnen, als ergotherapeut ben je nooit klaar met leren!”