Hogeschool van Amsterdam

Fer Kok

Testimonial

Fer Kok

Een bierbrouwerij, daar verwacht je niet één-twee-drie een stagiair Ergotherapie. In de Amsterdamse Brouwerij De Prael wordt het bier gebrouwen door mensen met mensen met psychiatrische problematiek.

Het multidisciplinaire werken is hier vanzelfsprekend.

Fer Kok - Praktijkbegeleider

Zelf observeren, analyse samen uitwerken

Ergotherapeuten in opleiding (eio) analyseren de hulpvragen van de medewerkers. Mede-oprichter en praktijkbegeleider Fer Kok: “Ons bedrijf is wel degelijk een plek voor een ergotherapeut in opleiding, maar wel een atypische. De eio komt hier binnen en mag dan eerst de kat uit de boom kijken. We werken hier immers samen met honderd verschillende mensen. Ik vind het als begeleider belangrijk dat de eio zijn analyse maakt en die vervolgens samen met de rest van het team uitwerkt. Het multidisciplinaire werken is hier vanzelfsprekend. Streven is om elke eio te laten meedraaien als onderdeel van de club en hem in die leeromgeving op een hoger niveau te brengen."

Kritische vragen

"Typisch voor een ergotherapeut in opleiding? We zijn blij met de kritische vragen die ze stellen. Ze helpen ons de kwaliteit van de zorg niet uit het oog te verliezen.”