Hogeschool van Amsterdam

Film Proefstuderen: beste tip na open dag!

10 dec 2015 15:09 | Faculteit Gezondheid

Een dag proefstuderen is eigenlijk de beste tip na een bezoek aan een open dag.

Om dat bekend te maken is eind november een film gemaakt tijdens de eerste proefstudeerdagen. Geïnteresseerden zijn een dagdeel door de opleiding van hun keuze ontvangen en kregen een theorie- en praktijkles. Ondertussen kunnen ze vragen stellen aan de studenten en docenten. In de nieuwe film Proefstuderen: ervaar of de studie bij je past vertellen proefstudeerders wat ze ervan vinden. 

 

Proefstuderen nieuwe stijl

Het proefstuderen bij de opleidingen van Gezondheid is veranderd en dat is goed nieuws. Vroeger bestond proefstuderen uit het informeren van scholieren die HVA Gezondheid bezochten, omdat hun school dat georganiseerd had. Tegenwoordig bestaat proefstuderen uit het informeren van zeer geïnteresseerde studiekiezers, die na een open dag nog meer willen weten en willen zien, horen en ervaren hoe het er hier aan toe gaat. 

Goed nieuws voor studiekiezer en opleiding

Dit is goed nieuws. Voor de studiekiezer, want die zit ineens in een theorie- en praktijkles naast scholieren die ook zeer geïnteresseerd zijn in de opleiding. Het is om dezelfde reden goed nieuws voor de opleiding,  want die ziet ineens een zaal vol scholieren die zeer geïnteresseerd zijn in de opleiding. Bovendien is het goed nieuws voor de opleiding, omdat met proefstuderen een inhoudelijk, beter programma wordt aangeboden dan op meeloopdagen. Dit komt omdat de informatie op de proefstudeerdag 100% is afgestemd op de studiekiezer. In de film zijn studiekiezers en studenten dan ook erg enthousiast.

Meer weten?

Kijk de film of vraag je instroomcoördinator om meer informatie.