Hogeschool van Amsterdam

Health Promotion

Gezondheidsbevordering en sociaal ondernemerschap

Wil jij mensen ondersteunen in het ontwikkelen van een gezonde leefstijl? En wil je weten hoe je dit als sociaal ondernemer kunt oppakken? Tijdens de minor ontwikkel je met medestudenten én je doelgroep een programma dat mensen aanzet tot een gezonde leefstijl. In de praktijk test je of je product effect heeft, aantrekkelijk en kansrijk is. Vervolgens maak je een plan om het door jullie ontwikkelde product of programma in de markt te zetten.

Tijdens de minor maak je gebruik van theorie uit het vakgebied van gezondheidswetenschappen, een vakgebied dat in het teken staat van gezondheidsbevordering en gedragsverandering.

De minor maakt onderdeel uit van het Urban Vitality programma. Dit programma richt zich op het welzijn en de gezondheid van de bewoners van Amsterdam. In de minor leg je contact met onderzoekers van Urban Vitality voor een opdracht. Daarna verdiep je je in het onderwerp en ontwikkel je in samenwerking met verschillende partners een interventie om de gezondheid van een bepaalde doelgroep te verbeteren.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 25 september 2017

Research Award 2016