Redactie FDMCI

De faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie heeft sinds 2010 haar eigen redactie. Onze redacteuren gaan op pad voor sfeerverhalen, schrijven nieuwsartikelen, maken filmpjes en interviewen medewerkers en studenten. Benieuwd wie zij zijn? Op deze pagina stellen de redactieleden zich voor.

Tessa Klein

Mijn hart gaat sneller kloppen van alles wat te maken heeft met video, fotografie, surf- en sneeuwsporten, reizen, dans en theater. In mijn laatste jaar van de opleiding Media, Informatie en Communicatie probeer ik mij nog zoveel mogelijk te ontwikkelen op het gebied van video en verslaggeving. Zo kan ik met mijn diploma (en alle opgedane kennis) op zak de wijde wereld ingaan.

Mijn droom voor nu is om te gaan reizen en onderweg videoportretten te maken, keihard te gaan surfen en fotograferen. In het najaar van 2018 ga ik dit realiseren, dat heb ik mezelf beloofd ;).

Simon de Vries

Ik ben Simon de Vries en studeer Media, Informatie en Communicatie. Al vanaf de middelbare school heb ik interesse in schrijven. Dit uitte zich voornamelijk in het uitwerken van eigen verhalen. In het eerste jaar van mijn studie kreeg ik meerdere vakken waar schrijven centraal stond. Sindsdien heb ik besloten meer met mijn passie voor schrijven te gaan doen. Werken bij de redactie van FDMCI geeft mij deze kans.

Activiteiten die mij bezighouden, zijn gitaar spelen, schrijven, studeren en slapen. Meestal dan ook in die volgorde. Verder heb ik veel liefde voor films en alles wat met muziek te maken heeft. Wat ik later precies wil gaan doen, weet ik nog niet. Mijn doel is om verhalen te vertellen. Nu nog uitvinden via welk medium.

Kenneth Hoekman

Waar mijn interesse in schrijven precies vandaan komt, is moeilijk te zeggen. Het willen praten en schrijven over dingen die ik interessant vind en meemaak, is in ieder geval een eigenschap die ik al een tijdje heb. Het praatgedeelte doe ik nu al een aantal jaar bij de regionale radio, maar het schrijfgedeelte wil ik graag meer ontwikkelen. Vandaar dat ik nu derdejaarsstudent Media, Informatie en Communicatie ben, en mij dus ook graag aansluit bij de redactie van FDMCI.

Daarnaast ben ik een groot liefhebber van series en films, en mede hierdoor zou ik graag beter willen worden in filmen en monteren. Ik hoop mezelf bij de redactie dus ook op filmgebied te kunnen ontwikkelen. Ik weet nog niet waar ik later precies wil werken, als ik maar verhalen kan blijven vertellen.

Bryan Suiker

"Doen wat je leuk vindt en daar heel goed in worden." Dat is mijn motto. Bij de redactie van FDMCI vervul ik een diverse rol. Fotografie staat hierbij bovenaan mijn takenpakket, gevolgd door film(montage) en vormgeving. Netwerken vind ik leuk en zodoende probeer ik het verhaal van de redactie bij verschillende partijen onder de aandacht te brengen.

In 2015 studeerde ik af als ontwerper aan het Mediacollege Amsterdam, richting concept. Daarna heb ik door creatieve stages mijn volgende route uitgestippeld. Inmiddels studeer ik Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Hier verdiep ik mij graag in alles achter de vormgeving, waar voorheen de focus op lag. Kernwaarden, strategieën en marketing worden centraal gesteld. Deze kennis probeer ik in de praktijk te brengen bij de redactie van FDMCI.

Barbara Lemonnier en Liza Verheijke (Communicatie FDMCI) zijn het aanspreekpunt van de redactie, zij begeleiden de redacteuren. Heb je vragen of tips? Neem dan contact met een van hen op.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 18 oktober 2017