Hogeschool van Amsterdam

Redactie FDMCI

De faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie heeft sinds 2010 haar eigen redactie. Onze studentenredacteuren gaan op pad voor sfeerverhalen, interviews, filmpjes en fotoreportages. Benieuwd wie zij zijn? Hieronder stellen de redactieleden zich voor.

Angela Weijmer

Angela Weijmer

Mijn naam is Angela. Als ik één woord zou moeten kiezen dat mij goed beschrijft, dan zou dit ondernemend zijn. Ik ben gedreven, laat graag mijn mening horen en ben heel kritisch op mezelf. Ik studeer Fashion & Branding aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI). De afgelopen jaren heb ik een grote interesse voor de (digitale) wereld ontwikkeld. Ik denk toekomstgericht en vind het leuk om mee te gaan met trends en deze te onderzoeken. Op dit moment volg ik de minor Global Trendwatching en houd ik me bezig met alles wat met trends te maken heeft.

Ik vind schrijven een sterk middel om te communiceren en zie werken bij de redactie van FDMCI als de perfecte kans om mezelf hier verder in te ontwikkelen. Naast studeren houd ik me graag bezig met fotograferen, reizen en feesten, en geniet ik van de dagelijkse momenten in mijn leven.

Emma Hersbach

Emma Hersbach

Op de basisschool schreef ik schriften vol met fictieve verhalen en had ik een blog over allerlei dingen die ik interessant vond. Op de middelbare school was Nederlands mijn favoriete vak en vond ik het leuk om betogen of werkstukken te schrijven. Nu, tijdens mijn opleiding Fashion & Branding aan het Amsterdam Fashion Institute, is het belangrijker dan ooit om mezelf te verduidelijken in tekst. Ik probeer hierin creatief te werk te gaan en mijn eigen schrijfstijl te ontwikkelen.

Momenteel ben ik, naast studeren natuurlijk, bezig met het plannen van mijn derde studiejaar waarin ik een minor zal volgen en stage ga lopen. Ik heb ontdekt dat ik mijn interesse in schrijven verder wil ontwikkelen. Werken op de redactie van FDMCI geeft mij de kans om meer ervaring op te doen op dat gebied.

Femke Post

Femke Post

Als ik mijn dag compleet naar eigen wens mocht indelen, dan zou ik urenlang fotograferen, schrijven, lezen, dansen, luisteren naar muziek en zelf muziek maken. Schrijven is en was altijd al mijn grote passie. Na jarenlang schriften vol te schrijven met verhalen, deel te nemen aan BoekenBakkers-wedstrijden en blogs op Tumblr te publiceren (toen daar nog echt op geschreven werd), werd het voor mij tijd om mijn vertrouwde middelbare school te verlaten en te gaan studeren.

De keuze was snel gemaakt: een studie waar ik mijn creatieve hersenspinsels kan uiten en kan leren. Ik vond mijn plek bij de studie Media, Informatie en Communicatie in het prachtige Amsterdam. Hier wil ik mezelf ontwikkelen en experimenteren met verschillende vormen van schrijven en beeld. Hiervoor kreeg ik ook de kans bij de redactie van FDMCI, waar ik maar al te graag gebruik van wilde maken.

Kenneth Hoekman

Kenneth Hoekman

Waar mijn interesse in schrijven precies vandaan komt, is moeilijk te zeggen. Het willen praten en schrijven over dingen die ik interessant vind en meemaak, is in ieder geval een eigenschap die ik al een tijdje heb. Het praatgedeelte doe ik nu al een aantal jaar bij de regionale radio, maar het schrijfgedeelte wil ik graag meer ontwikkelen. Vandaar dat ik nu derdejaarsstudent Media, Informatie en Communicatie ben, en mij dus ook graag aansluit bij de redactie van FDMCI.

Daarnaast ben ik een groot liefhebber van series en films, en mede hierdoor zou ik graag beter willen worden in filmen en monteren. Ik hoop mezelf bij de redactie dus ook op filmgebied te kunnen ontwikkelen. Ik weet nog niet waar ik later precies wil werken, als ik maar verhalen kan blijven vertellen.

Merel Onrust

Merel Onrust

Mijn naam is Merel en ik ben zeventien jaar. Ik ben op mijn best als ik: boeken lees met de muziek van Curtis Harding op de achtergrond, fotografie van anderen bekijk of mensen mijn fotografie laat zien, in een discussie raak over de samenleving en niemand een blad voor zijn mond neemt, kunst bekijk, of op feesten met vrienden of familie dat oneindige euforische gevoel krijg.

Ik studeer Media, Informatie en Communicatie hier in Amsterdam; de stad die mij met al haar schoonheden de juiste setting geeft om mijn creativiteit te ontwikkelen. In het kader daarvan vind ik het ontzettend leuk om bij de studentenredactie van FDMCI te werken. Zo ontdek ik waar ik goed in ben en kan ik volop experimenteren met journalistieke genres.

Sifra Rosy Kruijswijk

Sifra Rosy Kruijswijk

Ik ben Sifra Rosy Kruijswijk, 23 jaar jong en wonend in het mooie Bloemendaal. Mijn liefde voor taal en schrijven is al op jonge leeftijd begonnen. Als klein meisje schreef ik verhalen of gedichten zittend op een kussentje in het raamkozijn. Aangezien ik mijn handschrift haatte, heb ik veel weggegooid. Gelukkig heb ik mijn liefde voor schrijven nooit in de vuilnisbak gekieperd. Mijn verhalen heb ik nog maar weinig gedeeld met anderen, maar nu is het tijd om mijn verhalen aan de wijde wereld te laten zien. Door te werken op de redactie van FDMCI hoop ik mij goed te kunnen ontwikkelen als schrijfster.

Wat doe ik nog meer in mijn leven? Lachen, dansen, zingen, slapen, eten, reizen (als ik geld heb), teveel series bingewatchen, teveel praten en ook nog een beetje studeren.  

Simon de Vries

Ik ben Simon de Vries en studeer Media, Informatie en Communicatie. Al vanaf de middelbare school heb ik interesse in schrijven. Dit uitte zich voornamelijk in het uitwerken van eigen verhalen. In het eerste jaar van mijn studie kreeg ik meerdere vakken waar schrijven centraal stond. Sindsdien heb ik besloten meer met mijn passie voor schrijven te gaan doen. Werken bij de redactie van FDMCI geeft mij deze kans.

Activiteiten die mij bezighouden, zijn gitaar spelen, schrijven, studeren en slapen. Meestal dan ook in die volgorde. Verder heb ik veel liefde voor films en alles wat met muziek te maken heeft. Wat ik later precies wil gaan doen, weet ik nog niet. Mijn doel is om verhalen te vertellen. Nu nog uitvinden via welk medium.

Tessa Klein

Tessa Klein

Mijn hart gaat sneller kloppen van alles wat te maken heeft met video, fotografie, surf- en sneeuwsporten, reizen, dans en theater. In mijn laatste jaar van de opleiding Media, Informatie en Communicatie probeer ik mij nog zoveel mogelijk te ontwikkelen op het gebied van video en verslaggeving. Zo kan ik met mijn diploma (en alle opgedane kennis) op zak de wijde wereld ingaan.  

Mijn droom voor nu is om te gaan reizen en onderweg videoportretten te maken, keihard te gaan surfen en fotograferen. In het najaar van 2018 ga ik dit realiseren, dat heb ik mezelf beloofd ;).

Liza Verheijke (communicatieafdeling FDMCI) is het aanspreekpunt van de redactie en begeleiden de redacteuren. Heb je vragen of tips? Neem dan contact op met Liza.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 8 maart 2019