Hogeschool van Amsterdam

Redactie FDMCI

Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie heeft sinds 2010 haar eigen redactie. Onze redacteuren gaan op pad voor sfeerverhalen, schrijven nieuwsartikelen, maken filmpjes en interviewen medewerkers en studenten. Benieuwd wie zij zijn? Op deze pagina stellen de redactieleden zich voor.

Jesse de Kruijff

Mijn passie voor schrijven, filmen en monteren ontstond op de middelbare school. Tijdens het maken van een aantal video’s voor schoolopdrachten kwam ik erachter dat ik het stiekem wel heel erg leuk vind. Daarnaast schreef ik artikelen voor de nieuwsbrief, waarin ik mijn creativiteit kon uiten. Na zes jaar zwoegen op het vwo ben ik inmiddels eerstejaarsstudent Media, Informatie en Communicatie (MIC).

Bij de redactie hoop ik mezelf zoveel mogelijk te ontwikkelen door veel ervaring op te doen. Ik besteed naast mijn studie veel tijd aan gamen, muziek en het op en neer reizen naar Amsterdam. Later hoop ik aan de slag te kunnen gaan op het gebied van audiovisuele producties, of het schrijven van teksten. Vandaar dat werken bij een redactie perfect aansluit bij mijn doelen.

Simon de Vries

Ik ben Simon de Vries en studeer Communication and Multimedia Design (CMD). Al vanaf de middelbare school heb ik interesse in schrijven. Dit uitte zich voornamelijk in het uitwerken van eigen verhalen. In het eerste jaar van mijn studie kreeg ik meerdere vakken waar schrijven centraal stond. Sindsdien heb ik besloten meer met mijn passie voor schijven te gaan doen. Werken bij de redactie van FDMCI geeft mij deze kans.

Activiteiten die mij bezighouden zijn gitaar spelen, schrijven, studeren en slapen. Meestal dan ook in die volgorde. Verder heb ik veel liefde voor films en alles wat met muziek te maken heeft. Wat ik later precies wil gaan doen weet ik nog niet. Mijn doel is om verhalen te vertellen. Nu nog uitvinden via welk medium.

Kenneth Hoekman

Kenneth Hoekman

Waar mijn interesse in schrijven en media precies vandaan komt is moeilijk te zeggen. Het willen praten en schrijven over dingen die ik interessant vind en meemaak is in ieder geval een eigenschap welke ik al een tijdje heb. Het praatgedeelte doe ik nu al een aantal jaren bij de regionale radio, maar het schrijfgedeelte wilde ik graag meer mee doen. Vandaar dat ik nu tweedejaarsstudent Media, Informatie en Communicatie (MIC) ben, en mij dus ook graag aanslui bij de redactie van FDMCI.

Daarnaast ben ik een groot liefhebber van series en films, en mede hierdoor zou ik graag beter willen worden in filmen en monteren. Ik hoop mezelf bij de redactie dus ook op zowel film- als schrijfgebied te kunnen ontwikkelen. In welke van de twee ik later werk ga vinden is nog de vraag, als ik maar verhalen kan blijven vertellen.

Kaylee Heijnis

Kaylee Heijnis

Al van jongs af aan ben ik veel bezig met taal. Aan het einde van de basisschool kochten mijn ouders steeds meer boeken voor mij. Sindsdien ben ik verslaafd aan lezen. Nu verslind ik jaarlijks tientallen boeken. Door het lezen ben ik geïnspireerd om zelf verhalen en andere stukken te schrijven.

Na de Havo ben ik de opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) gaan doen om te schrijven. In mijn eerste jaar merkte ik dat er nog iets leukers is dan schrijven: filmen. Daarom heb ik in mijn tweede jaar gekozen om deze twee interesses samen te voegen. Voor mijn specialisatie had ik gekozen voor audiovisuele productie. Mijn stage was bij een uitgeverij in Amsterdam. Ik wil graag meer leren over schrijven en filmen. Werken bij de redactie van FDMCI helpt mij hierbij.

Mardou van Kuilenburg en Floor Bregman (Communicatie FDMCI) zijn aanspreekpunt van de redactie, zij begeleiden de redacteuren. Heb je vragen of tips? Neem dan contact met hen op.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 19 april 2017