Make IT Work wint Pro-Motor Award 2018

29 nov 2018 12:04 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Omscholingstraject Make IT Work van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft dit jaar de Pro-Motor Award 2018 gewonnen. De jaarlijkse prijs voor een ambitieus idee werd woensdagavond uitgereikt door Mariƫtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad. De award stimuleert onderscheidende samenwerkingen tussen het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid.

Volgens de jury is Make IT Work - dat hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond omschoolt naar een IT-functie op hbo-niveau - onder meer opgevallen door het hoge rendement. Van de deelnemers sluit 91% het project succesvol af en is 97% blijvend werkzaam in de IT. Make IT Work heeft al 276 studenten (waarvan een derde vrouw is!) kunnen afleveren en heeft een netwerk van 83 bedrijven. Het project wordt daarnaast op Europees niveau gewaardeerd en geldt als een voorbeeld voor andere EU-landen op het gebied van digitalisering.

Ook de mogelijkheid om het project verder uit te breiden, kan op lof rekenen van de jury. "Het initiatief van de Hogeschool van Amsterdam laat nu al zien dat hij nadrukkelijk opschaalbaar is en overdraagbaar naar andere opleidingsvormen in het beroepsonderwijs. Daarnaast is er een samenwerking tussen het bedrijfsleven en de overheid."

Make IT Work nam het woensdag op tegen vier andere genomineerden: Power Course, Extra Strong, Beyond en Open Learning Labs. Alle genomineerden leveren nadrukkelijk een bijdrage aan de versterking en vernieuwing van de mogelijkheden van een Leven Lang Ontwikkelen; volgens de jury een belangrijk thema.

Eerdere nominaties voor HvA

Het is de eerste keer dat de Hogeschool van Amsterdam een nominatie weet om te zetten in een overwinning. Eerder waren er nominaties voor het biertje Hemelswater en de Knowledge Mile, onderdeel van het Amsterdam Creative Industries Network.

De Pro-Motor Award is een initiatief van Katapult, een netwerk van meer dan 150 samenwerkingsverbanden tussen het onderwijs en bedrijfsleven.