Alumnus HBO-ICT Peshmerge Morad wint UAF-Award

11 okt 2018 10:47 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Peshmerge Morad, een alumnus van onze HvA-opleiding HBO-ICT, heeft dit jaar de prestigieuze UAF-Award in de wacht gesleept.

De UAF-Award is een bijzondere onderscheiding en wordt jaarlijks aan iemand met vluchtelingenachtergrond toegekend die uitblinkt tijdens zijn of haar studie, op de werkvloer of vanwege diens bijdrage aan de samenleving. Peshmerge was een van de vijf genomineerden en liet in de spannende eindfase de concurrenten achter zich.

De jury was onder de indruk van zijn studieresultaten, zijn vrijwillige inzet voor de samenleving en zijn beheersing van de Nederlandse taal. Ook vond de jury het een compliment waard dat hij al tijdens zijn stage een betaalde baan had gevonden als IT’er.

Peshmerge is in september 2014 bij de HvA komen studeren en is in juli 2018 cum laude afgestudeerd in de richting Software Engineering.

Lees ook de nieuwsberichten in diverse media:

NOS: Wie blonk dit jaar uit en is de succesvolste vluchteling van Nederland?

Kurdistan 24 - Syrian Kurd from Afrin wins Dutch refugee prize

Parool – Vluchteling Peshmerge slaagde cum laude aan de HvA