Studente CMD wint prijs bij SpinAwards 2018

Broedplaats voor jonge creatievelingen

1 mei 2018 14:05 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Woensdag 25 april: de dag van de finale van de SpinAwards 2018. Maar liefst 29 finalisten hadden zich verzameld in theater de Uitkijk in Amsterdam. Allemaal met hetzelfde doel: in vijf minuten hun concept pitchen aan de jury om aan het eind van de dag uitgeroepen te worden tot het beste idee op het gebied van digitale media.

De SpinAwards is een wedstrijd voor digitale communicatie en innovatie in Nederland. Creatieve bureaus, app-ontwikkelaars en andere bedrijven die zich richten op digitale media tonen hun werk. De beste ideeën worden beloond met een award.

Speciaal voor Nederlandse en internationale studenten die een innovatief idee hebben voor digitale media, is er het ‘Young Talent Program’ ontwikkeld. In dit programma krijgen studenten de kans hun idee te presenteren aan de wereld en om te netwerken met professionals. Wij van de studentenredactie van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie van de Hogeschool van Amsterdam gingen naar de laatste dag van de wedstrijd, waar de beste tien studentenconcepten werden gepresenteerd.

Een ontspannen sfeer

De kleine zaal van de Uitkijk bruiste van creativiteit, enthousiasme en inspiratie. Iedereen luisterde aandachtig naar de jonge creatievelingen en spanning was nauwelijks voelbaar. Na de pitch van vijf minuten kreeg de jury - bestaande uit professionals op het gebied van marketing, ondernemen en digitale media - de kans om vragen te stellen; gevolgd door een daverend applaus van de andere deelnemers. De studenten werden beoordeeld op het meest relevante, realistische idee én op hun presentatieskills. Twee studentes van de Hogeschool van Amsterdam, Carmen en Daphne, waren in de race voor de prijs.

SpinAwards 2018 - Carmen en Daphne

Studentes Daphne en Carmen

Veel onderlinge steun

“De sfeer onderling was heel gezellig”, vertelt Carmen van de opleiding Media, Informatie en Communicatie. “Ik merkte geen rivaliteit in de competitie. Iedereen steunde elkaars ideeën. Het programma was intensief, maar ik heb er super veel van geleerd. Mijn presentatievaardigheden zijn er enorm op vooruitgegaan." Carmen werd genomineerd met haar idee ‘Jong en Digitaal’, waarmee ouders een impressie van het gedrag van hun kinderen op sociale media kunnen krijgen door middel van een app.

SpinAwards 2018 - Carmen

Carmen tijdens haar presentatie

Project ‘Fietsie’ als winnaar van de avond

Daphne van de opleiding Communication and Multimedia Design ging er uiteindelijk vandoor met de Silver SpinAward. Haar idee ‘Fietsie’ houdt in dat fietsen makkelijker gevonden kunnen worden door middel van een sticker die gekoppeld is aan een app. Hiermee kun je op de app precies zien waar je fiets staat.

“Op een gegeven moment kreeg ik een mail van de Hogeschool van Amsterdam over de SpinAwards. Tijdens mijn stage had ik mijn idee ‘Fietsie’ al ontwikkeld en hier kreeg ik veel complimenten over”, vertelt Daphne. “Ik besloot daarom om dit event als een kans te zien om mijn idee in werking te zetten. De afgelopen drie dagen waren al een hele ervaring waarin ik een nieuw netwerk heb opgebouwd en veel heb geleerd.”

Geschreven door onze studentenredacteuren Emma Hersbach en Merel Onrust.