Docententeam en alumni HBO-ICT grote winnaars Global Game Jam

30 jan 2018 09:21 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Het docententeam van de opleiding HBO-ICT van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is er zondag tijdens de Global Game Jam vandoor gegaan met de prijs voor Best Pro Game. De docenten wonnen met hun zelfontworpen spel World of A4#F7EB3, in samenwerking met mensen uit het bedrijfsleven, ook de award voor Best Experimental Gameplay.

Een alumniteam van HBO-ICT, waarin ook vrienden waren aangeschoven, viel eveneens twee keer in de prijzen. Lost in Transmission was volgens de jury op de Amstelcampus de game met de beste sound en art. De publieksprijs ging naar de makers van Patent Bro’s en Echo werd verkozen tot beste studentengame.

Alumniteam 2018

Het alumniteam was dolbij met zijn awards

Jan-Bart van Beek

Niemand minder dan Jan-Bart van Beek, Art and Animation Director bij Guerrilla Games, was deze editie aangetrokken als juryvoorzitter. Ervaren game developers beoordeelden de spellen samen met deze bedenker van de wereldwijde Playstation 4-hit Horizon Zero Dawn, de grootste game ooit in Nederland gemaakt.

Game Docententeam 2018

Deelnemers van de jam testten de game van het docententeam

Transmission

(Oud-)studenten en medewerkers, onder anderen van de HvA, werkten van vrijdag 26 tot en met zondag 28 januari non-stop aan games. In 48 uur tijd bouwden 33 teams ieder een nieuw spel tijdens het grootste wereldwijde en simultane game-event op scholen en instanties. Het thema van de tiende Global Game Jam was Transmission.