HvA als stukje koraal in de zee

13 sep 2017 12:14 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

De opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) van de Hogeschool van Amsterdam ligt voortaan als stukje koraal in de Balizee. De studie steunt daar Karang Lestari mee, een organisatie in Pemuteran op Bali die zich inzet voor het herstel van het koraal.

Robert van Boeschoten, docent bij CMD aan de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie, was afgelopen zomer op vakantie naar Indonesië en kwam op Bali in aanraking met de organisatie, die zich ook richt op het ontstaan van nieuw koraal. Karang Lestari is een duurzaam project en wil de lokale bevolking zoveel mogelijk bewustmaken van het belang van koraal.

CMD op de bodem van de zee

“Het project zelf bestaat uit het laten zinken van metaalconstructies op de bodem van de zee. Die worden dan op zwakstroom gezet, waardoor kalkafzetting plaatsvindt en uiteindelijk koraal ontstaat.” Van Boeschoten heeft de koraalprojecten zelf kunnen bewonderen en wilde iets nalaten. “Je kunt je naam voor slechts 30 euro op de metaalconstructie laten zetten. Ik vertelde de opleiding over dit goede initiatief en zamelde geld in. Nu ligt CMD-HvA op de bodem van de zee.”

Harry Zengerink, opleidingsmanager van CMD, noemt het initiatief een uiting van “onze maatschappelijke betrokkenheid en milieubewustheid”.