Documentaires HvA-minorstudenten op Campus Documentaire Festival

10 jul 2017 16:09 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

De documentaires ‘Hoofd Hart Handen’ en ‘Het is maar een spelletje’, gemaakt door studenten van de minor Televisie van de HvA zijn momenteel te zien in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Zij werden het best beoordeeld door opdrachtgever NH-media en docenten van de minor. NH-media is het mediabedrijf dat zich richt op het nieuws in de provincie Noord-Holland. De documentaires zijn uitverkozen voor vertoning tijdens het 'IDFA' voor studenten media en journalistiek, het CampusDoc Filmfestival in Utrecht.

Het CampusDoc Filmfestival is een jaarlijks evenement waar korte documentaires, gemaakt door internationale journalistiek- en mediastudenten. Enkel een selectie van de inzendingen wordt gepresenteerd op het witte doek. De filmmakers van de documentaires Hoofd Hart Handen en Het is maar een spelletje konden niet alleen hun film op het grote scherm bewonderen, maar kwamen ook aan het woord bij een Q&A om hun gemaakte werk toe te lichten.

Verhaallijnen

De documentaire Het is maar een spelletje toont de ups en downs van een leven als professionele YouTuber. Het verhaal van YouTuber Don (Gamemeneer) en van ex-YouTuber Bas Schouten staan hierin centraal. De documentaire Hoofd Hart Handen gaat over de 25-jarige student Nick de Waal en zijn zoektocht naar de filosofie van de Vrije School. Beide documentaires zijn te bekijken op www.campusdoc.net.

Uitzending zes documentaires minor TV bij NH Media

De studenten van de minor Televisie van de HvA-opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC), hebben dit jaar naast de documentaires Hoofd Hart Handen en Het is maar een spelletje, nog vier andere documentaires opgeleverd: Boer in oproer, De bestemming, Maatjes en Mijn Mokums paradijs. Alle documentaires zijn vanaf 24 juli te zien bij NH Media om 09.19 uur, 20.40 uur en 23.20 uur.

Programma NH Media

Documentaire

Makers

Boer in oproer