#4: HvA-studenten worden storytellers voor ondernemers

Communicatiestudent Bryan doet wekelijks verslag van het project ‘Storytelling’. Vandaag lees je zijn laatste verslag.

21 jun 2017 13:43 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

In het kader van het Storytelling project schrijf ik iedere week een column over de ervaringen van mij en mijn projectteam. Deze week is alweer de laatste keer dat ik voor je schrijf.

Vorige week vertelde ik je dat ik buiten mijn eigen comfortzone gegaan ben. Toen hebben we gekeken naar de technische en visuele eisen van een goede website. Wat werkt intuïtief? En waar is een bezoeker naar op zoek? Een paar voorbeelden van vragen die in het nieuwe ontwerp beantwoord worden. Een website die het concept Sweet or Spicy, oftewel ‘keuzes maken’ volledig omarmt. Ons idee van storytelling voor Chick on a Stick.

De twee verhalen

Een van de cruciale functies van deze nieuwe site was uiteraard het vertellen van het verhaal van Chick on a Stick. Of beter gezegd: de verhalen. We hebben er namelijk voor gekozen om de twee oprichters van Chick on a Stick, Nisha en Rick, ieder hun eigen versie van “het verhaal” te laten vertellen. Waar komt colakip vandaan? Wie kwam er op het idee en hoe kwam het tot stand?

screenshot storytelling

Rick vertelt het Sweet, American dream-verhaal terwijl Nisha je trakteert op de ongezouten Spicy story. In eerste instantie wilden we de story’s vertalen naar comics, gegoten in een pop-art stijl. Het liep iets anders. Op de uiteindelijke website vertellen Rick en Nisha je hun eigen story aan de hand van een chatbox. Ze sturen je berichten, maar ook afbeeldingen, foto’s, ansichtkaarten en gifjes. Beide belichten op hun eigen manier verschillende invalshoeken van het verhaal.

Eindexpositie

Morgen, donderdag 22 juni en vrijdag 23 juni presenteren alle MIC en CO studenten hun plannen, producten en brouwsels aan de ondernemers. Dit gebeurt in het Kohnstammhuis op de begane grond. Ben je benieuwd? Dan zie ik je daar!

Bedankt voor het lezen van de columns van de afgelopen weken. Ik heb ze met veel plezier voor je geschreven.

Misschien tot een volgende keer en groeten,
Bryan