AMFI host succesvol internationaal fashion-congres IFFTI

31 mrt 2017 14:49 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Interactie tussen het onderwijs, de mode-industrie en de onderzoekswereld: tijdens het International Foundation of Fashion Technology Institutes (IFFTI) congres is er volop aandacht voor deze onderwerpen. De organisatie ligt in handen van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI). Dinsdag 28 maart werden zo’n 250 internationale bezoekers verwelkomd in het iconische Rijksmuseum. Volgens Geleyn Meijer (HvA) een toepasselijke plek: ‘Amsterdam is dé stad voor breaking the rules’.

Het thema ‘breaking the fashion rules’ geeft aan dat er buiten de gevestigde kaders naar interdisciplinaire samenwerkingen wordt gezocht. Dat sluit goed aan bij de doelstellingen van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI), waar AMFI onder valt. Geleyn Meijer, decaan FDMCI, vindt dat studenten binnen de opleiding worden gestimuleerd om ideeën te toetsen aan hun eigen visies. ‘We dagen ze uit om te samenwerken met studenten van andere opleidingen en faculteiten. Het onderwijs is zo ingericht dat we studenten daar zo goed mogelijk in kunnen faciliteren.’

Geleyn Meijer

Geleyn Meijer, decaan FDMCI, tijdens het congres

Interactie

Het IFFTI-programma is erop gericht om input te vergaren op dat onderwijs, maar ook om samen te brainstormen over innovatieve en duurzame manieren om de mode-industrie vorm te geven. De bezoekers van het congres worden hiervoor onder andere uitgenodigd in break-out sessies, waarin ze hun expertise kunnen delen of in contact kunnen komen met studenten.

IFFTI

De studenten van AMFI zijn ook nauw betrokken bij de organisatie van het congres. IFFTI biedt voor hen een mooie mogelijkheid om in contact te komen met de internationale fashion industrie. Daarnaast doen ze verslag van de conferentie. Hun bijdragen zijn te lezen op amfi.nl.

IFFTI is een belangrijke internationale organisatie die toonaangevende modeopleidingen vertegenwoordigt. Meer dan 54 universiteiten wereldwijd maken deel uit van deze organisatie.

Beweging in de mode-industrie, kwantiteit versus kwaliteit, technologie en sustainability zijn onderwerpen van gesprek tijdens de conferentie. Er zijn lezingen, workshops en een avondprogramma.

Voorafgaand aan het congres zijn ruim 150 abstracts ingestuurd door onderzoekers en docenten uit het vak. Daarvan wordt een dertigtal papers gepresenteerd. Ook de studenten is gevraagd om grafische ontwerpen in te sturen. Het congres wordt bezocht door onderzoekers, docenten, professionals uit het bedrijfsleven en studenten.

Het congres is via webcollege door iedereen te volgen. De uitzendingen komen een dag na opname online.