Media-studenten van de HvA maken radio voor Amsterdammers

30 sep 2016 14:11 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Vanaf maandag 3 oktober verzorgen studenten van de opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) wekelijks zes uur radio voor Amsterdammers op StadsFM. De minor Radio die deze studenten volgen, is dit jaar een samenwerking aangegaan met de Publieke Omroep Amsterdam (POA).

Elke maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag hebben de studenten de regie op een van de kanalen van de POA: StadsFM. De studenten maken per groep van 4 één uur radio. Ze zijn vrij in de keuze van de inhoud. Alle programma’s zijn anders, maar richten zich wel op Amsterdam.

In de minor Radio leren de MIC’ers in een half jaar de fijne kneepjes van het radiovak: produceren, presenteren, verslaggeving en techniek. Meer dus dan alleen plaatjes draaien. Naast het vullen van zendtijd ondersteunen de studenten ook nog andere makers van programma’s van de POA.

Uitzendingen

• Maandag tussen 12:00-15:00 uur
  • Dinsdag tussen 12:00-14:00 uur
  • Woensdag tussen 13:00-14:00 uur

De programma’s zijn te beluisteren via StadsFM via de ether en via internet.