Meetup HvA Artificiële Intelligentie

Evenement

Doe jij iets met Artificiële Intelligentie of Big Data in jouw onderwijs of onderzoek en wil je kennismaken met anderen die op dit onderwerp actief zijn en vragen, ideeën en best-practices uitwisselen? Kom dan op donderdag 13 juni om 12.00 uur naar de eerste Meetup van het HvA programma Artificiële Intelligentie.

Artificiële Intelligentie en big data dringen in rap tempo door in alle haarvaten van de maatschappij. Toepassingen die gebruikmaken van AI zijn al zichtbaar in ons dagelijks leven. Zo kunnen we onze telefoon met onze stem bedienen en raden de aanbevelingssystemen van Netflix en Spotify ons series en muziek aan die bij onze smaak past. Auto’s worden in toenemende mate zelfrijdend en de robotisering in de industrie, maar ook in de zorg, neemt snel toe.

Maar AI is meer dan een verzameling gadgets. Het raakt alle sectoren en daarmee vrijwel alle beroepen waar de HvA voor opleidt en de gebieden waar de HvA onderzoek doet. Ondertussen is er in het maatschappelijk debat, naast aandacht voor economische en maatschappelijke voordelen, veel aandacht voor bedreigingen en risico’s van AI.

Ook op de HvA zijn tal van initiatieven rond dit onderwerp en lopen we tegen vragen aan als: hoe willen we omgaan met AI? Hoe laten we dit terugkomen in ons onderwijs om studenten op de toekomst voor te bereiden? Welke kennis hebben we in huis en welke kennis hebben we nodig? En hoe willen we als HvA bijdragen aan het maatschappelijk debat rond AI?

Tijd om de krachten te bundelen!

Studenten, docenten, onderzoekers, medewerkers:
Kom naar de 1e Meetup van het HvA programma Artificiële Intelligentie

13 juni van 12.00 uur tot 13.00 uur in BPH00B01

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pascal Wiggers van het Expertisecentrum Artificiële Intelligentie.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 4 juni 2019