BMY CollegeTalk: Big Data & Virtual Reality

Over de toepassing in de praktijk en het verdienmodel

Evenement

Big data en virtual reality gaan een steeds grotere rol spelen in ons dagelijks leven. Maar is onze maatschappij wel big data-proof? Hoe kunnen bedrijven virtual reality inzetten om informatie te verzamelen, en wat wordt het verdienmodel daarvan?

MBY Talk

Donderdag 6 december organiseert de opleiding HBO-ICT in samenwerking met Broadcast managzine een CollegeTalk over de toepassing van big data en virtual reality in de praktijk. Samen met onze gasten Jip Samboud (CEO, &Samboud Media), Thomas Boeschoten (Data-expert, AD) en Hans Schnitzler (Filosoof en Publicist) gaan we het hebben over de economische voordelen en morele bezwaren van deze technologie├źn. Kom en praat mee!

Over onze gastsprekers

• Thomas Boeschoten (data-analist, AD).  Als student deed Thomas al onderzoek naar nieuwe media, zoals Twitter en Facebook. Hij werkt voor het Algemeen Dagblad. In zijn werk zet Thomas big data in om de krant digitaal beter en groter te maken.Tijdens de CollegeTalk willen we het met Thomas hebben over de inzet van big data in de dagelijkse praktijk. Hoe gebruikt hij big data voor het AD? Tegen welke obstakels loopt hij aan? En kan Thomas ons ook iets vertellen over de techniek hierachter?
  • Jip Samhoud (CEO &Samboud Media en oprichter van de eerste virtual reality bioscoop ter wereld). De jonge ondernemer Jip Samhoud gelooft heilig in de toekomst van virtualrealityfilms. De afgelopen maanden vloog Samhoud de wereld over om zijn diensten te pitchen en op congressen te spreken.  Met Jip zullen we het hebben over de rol van informatie (big data) in VR en hoe VR ingezet kan worden door het bedrijfsleven. En hoe wordt deze technologie over 25 jaar toegepast?
  • Hans Schnitzler (filosoof en publicist) Onze derde gast is misschien wel de enige man in Nederland zonder smartphone. Zijn essays en columns verschijnen onder meer in de Volkskrant. Hij heeft twee boeken geschreven waarin hij zich onder meer verzet tegen het ''data├»sme'', de toenemende macht van grote techbedrijven op ons leven.
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 26 november 2018