Security (5 maanden)

Cursus

De ICT-cursus Security van de Hogeschool van Amsterdam is geschikt voor professionals die een adequate IT-beveiliging willen kunnen realiseren op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

4 september 2018

Aanmelddeadline

27 augustus 2018

1 semester (5 maanden)

Collegedagen

Maandag en donderdag van 18.30 - 22.00 uur

Theo Thijssenhuis, Wibautstraat 2-4, Amsterdam

Tijdsbesteding (naast colleges)

12 tot 16 uur per week

Gelijk aan de helft van het jaarlijkse instellingscollegegeld (ca.€4.000)

Certificaat Hbo-certificaat Security van de HvA

Minimaal mbo-4, havo of vwo en een toelatingsgesprek

Onderdeel van

De deeltijdopleiding HBO-ICT

Doelgroep

De cursus Security van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is geschikt voor professionals die een adequate IT-beveiliging willen kunnen realiseren op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Inhoud cursus

In de cursus Security leer je om security-issues in software source code te analyseren en te verbeteren. Je leert over infrastructuurcomponenten die een rol spelen bij security en hoe je adequaat kunt omgaan met IT-gerelateerde beveiligingsincidenten.

Enkele voorbeelden van modules die in de cursus aan bod komen: Risk Assessment, Incident Respons, Infrastructure Security en Software Security.

Een uitgebreide beschrijving van de cursusmodules vind je in de studiegids.

Na het volgen van de cursus kun je de security binnen je eigen organisatie naar een hoger plan tillen. Je bent in staat om het juiste beveiligingsniveau te bepalen, realiseren en borgen.

Voor toelating tot deze cursus moet je minimaal in het bezit zijn van een mbo-4-diploma, havo-diploma of een vwo-diploma.

Ook vragen we om een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar je capaciteiten om de cursus te kunnen volgen en naar de bruikbaarheid van de cursus voor jou. Na het intakegesprek kun je je aanmelden voor de cursus.

Na succesvolle afronding van de cursus Security krijg je het hbo-certificaat Security van de Hogeschool van Amsterdam.

Het Theo Thijssenhuis (op de Amstelcampus) is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS, Metrohalte Weesperplein, uitgang Mauritskade.

Op de Amstelcampus zijn twee openbare (auto) parkeergarages (Q-Park Centrum Oost Amstelcampus en Q-Park Weesperplein Amstelcampus). Het parkeertarief is hetzelfde als op straatniveau, € 4,00 per uur. Bekijk de plattegrond

Aanmelddeadline

De cursus Business Process Management wordt een keer per jaar aangeboden in september. Ben je geïnteresseerd in deze cursus en wil je per 4 september 2018 starten? Meld je dan uiterlijk op 27 augustus 2018 aan via de aanmeldbutton.

Weet je nog niet zeker of deze cursus iets voor jou is? Vraag een kennismakingsgesprek aan. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kan zowel telefonisch als persoonlijk.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 29 september 2017