Program Management (5 maanden)

Cursus

De ICT-cursus Program Management van de Hogeschool van Amsterdam richt zich op de implementatie van ICT-systemen in een complexe omgeving. Deelnemers zijn na de cursus in staat complexe programma’s als consultant te ondersteunen of eenvoudigere programma’s zelf succesvol te begeleiden.

4 september 2018

Aanmelddeadline

28 augustus 2018

1 semester (5 maanden)

Collegedagen

Maandag en donderdag van 18.30 - 22.00 uur

Theo Thijssenhuis, Wibautstraat 2-4, Amsterdam

Tijdsbesteding (naast colleges)

12 tot 16 uur per week

Gelijk aan de helft van het jaarlijkse instellingscollegegeld (ca. €4.000)

Certificaat Hbo-certificaat Program Management van de HvA

Minimaal mbo-4, havo of vwo en een toelatingsgesprek

Onderdeel van

De deeltijdopleiding HBO-ICT

Doelgroep

De cursus Program Management van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is geschikt voor professionals die als programmamanager een organisatie willen adviseren over succesvolle implementatie van ICT-systemen in een complexe omgeving.

Inhoud cursus

De cursus Program Management richt zich op de implementatie van ICT-systemen in een complexe omgeving. Hierbij kijk je naar alle aspecten die te maken hebben met het invoeren en in gebruik nemen van een nieuw systeem in een organisatie. De kernvraag is: hoe kan een nieuw systeem succesvol geïntegreerd worden in een organisatie?

Program Management heeft betrekking op alle activiteiten die nodig zijn om een succesvol gebruik van een informatiesysteem te garanderen. Het voortraject begint met het inzichtelijk maken van de informatiebehoefte van de organisatie en eindigt pas als het informatiesysteem succesvol in gebruik is genomen en het beheer is overgedragen binnen de organisatie.

Na het volgen van deze cursus ben je in staat complexe programma’s als consultant te ondersteunen of eenvoudigere programma’s zelf succesvol te begeleiden.

Tijdens de cursus worden de volgende onderdelen behandeld:

• ICT-implementatie
    ICT-implementatie behandelt de impact van een groot programma op de organisatie
  • Programmamanagement
    Programmamanagement gaat over het proces: hoe manage je een programma?
  • Testen
    Testen gaat in op het eindgebruikersperspectief. Hoe zorg je dat wat je oplevert uiteindelijk wordt geaccepteerd door de gebruiker?
  • Recht
    Recht geeft een brede inleiding in de juridische aspecten van een implementatie. Bij programma’s is vaak sprake van samenwerkingsverbanden in internationale context
  • Crosscultural business skills
    Crosscultural business skills besteedt aandacht aan landeigen communicatiepatronen, leiderschapsstijlen en vergader- of onderhandelingsvaardigheden

Een uitgebreide beschrijving van de cursusmodules vind je in de studiegids.

Voor toelating tot deze cursus moet je minimaal in het bezit zijn van een mbo-4-diploma, havo-diploma of een vwo-diploma.

Ook vragen we om een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar je capaciteiten om de cursus te kunnen volgen en naar de bruikbaarheid van de cursus voor jou. Na het intakegesprek wordt je aanmelding definitief.

Na succesvolle afronding van de cursus Program Management krijg je het hbo-certificaat Program Management van de Hogeschool van Amsterdam.

Het Theo Thijssenhuis (op de Amstelcampus) is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS, Metrohalte Weesperplein, uitgang Mauritskade.

Op de Amstelcampus zijn twee openbare (auto) parkeergarages (Q-Park Centrum Oost Amstelcampus en Q-Park Weesperplein Amstelcampus). Het parkeertarief is hetzelfde als op straatniveau, € 4,00 per uur. Bekijk de plattegrond

Aanmelddeadline

De cursus Program Management wordt een keer per jaar aangeboden in februari. Ben je geïnteresseerd in deze cursus en wil je per 4 september 2018 starten? Meld je dan uiterlijk op 28 augustus 2018 aan via de aanmeldbutton.

Weet je nog niet zeker of deze cursus iets voor jou is? Vraag een kennismakingsgesprek aan. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kan zowel telefonisch als persoonlijk.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 29 september 2017