Business Process Management (5 maanden)

Cursus

De ICT-cursus Business Process Management van de Hogeschool van Amsterdam is geschikt voor professionals die als procesmanager een organisatie willen adviseren over de verbeteringen van bedrijfsprocessen met behulp van ICT.

4 september 2018

Aanmelddeadline

27 augustus 2018

1 semester (5 maanden)

Collegedagen

Maandag en donderdag van 18.30 - 22.00 uur

Theo Thijssenhuis, Wibautstraat 2-4, Amsterdam

Tijdsbesteding (naast colleges)

12 tot 16 uur per week

Gelijk aan de helft van het jaarlijkse instellingscollegegeld (ca. €4.000)

Certificaat

Hbo-certificaat Business Process Management van de HvA

Minimaal mbo-4, havo of vwo en een toelatingsgesprek

Onderdeel van

De deeltijdopleiding HBO-ICT

Doelgroep

De cursus Business Process Management van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is geschikt voor professionals die als procesmanager een organisatie willen adviseren over de verbeteringen van bedrijfsprocessen met behulp van ICT.

Inhoud cursus

In de cursus Business Process Management staan analyse en verbetering van bedrijfsprocessen centraal. Business Process Management heeft als doel het continu verbeteren van bedrijfsprocessen waarvoor het monitoren van ‘prestatie-indicatoren’ noodzakelijk is.

Na afloop van deze cursus:

• kun je bedrijfsprocessen beschrijven;
  • ben je op de hoogte van de ICT-mogelijkheden om bedrijfsprocessen te ondersteunen;
  • heb je inzicht in de wijze waarop ERP-pakketten processen ondersteunen en hoe administratieve organisatieaspecten door ERP-pakketten worden afgedekt;
  • ben je bekend met auditeisen;
  • kun je de effectiviteit van bedrijfsprocessen analyseren (kwalitatief en kwantitatief);
  • kun je een bedrijfsproces herontwerpen en een implementatieplan hiervoor schrijven;
  • kun je datastromen binnen een bedrijf beheren en optimaal inzetten tijdens bedrijfsprocessen.

Een uitgebreide beschrijving van de cursusmodules vind je in de studiegids.

Voor toelating tot deze cursus moet je minimaal in het bezit zijn van een mbo-4-diploma, havo-diploma of een vwo-diploma.

Ook vragen we om een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar je capaciteiten om de cursus te kunnen volgen en naar de bruikbaarheid van de cursus voor jou. Na het intakegesprek wordt je aanmelding definitief.

Na succesvolle afronding van de cursus Business Process Management krijg je het hbo-certificaat Business Process Management van de Hogeschool van Amsterdam.

Het Theo Thijssenhuis (op de Amstelcampus) is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS, Metrohalte Weesperplein, uitgang Mauritskade.

Op de Amstelcampus zijn twee openbare (auto) parkeergarages (Q-Park Centrum Oost Amstelcampus en Q-Park Weesperplein Amstelcampus). Het parkeertarief is hetzelfde als op straatniveau, € 4,00 per uur. Bekijk de plattegrond

Aanmelddeadline

De cursus Business Process Management wordt een keer per jaar aangeboden in september. Ben je geïnteresseerd in deze cursus en wil je per 4 september 2018 starten? Meld je dan uiterlijk op 27 augustus 2018 aan via de aanmeldbutton.

Weet je nog niet zeker of deze cursus iets voor jou is? Vraag een kennismakingsgesprek aan. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kan zowel telefonisch als persoonlijk.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 29 september 2017