Hogeschool van Amsterdam

Advanced Software Engineering (5 maanden)

Cursus

De ICT-cursus Advanced Software Engineering is een verdieping van de eenjarige cursus Software Engineering van de Hogeschool van Amsterdam. In deze cursus zetten software engineers een volgende stap in hun ontwikkeling.

Start

6 februari 2018

Aanmelddeadline

29 januari 2018

Duur

1 semester (5 maanden)

Collegedagen

Maandag en donderdag van 18.30 - 22.00 uur

Locatie

Theo Thijssenhuis, Wibautstraat 2-4, Amsterdam

Tijdsbesteding (naast colleges)

12 tot 16 uur per week

Kosten

Gelijk aan de helft van het jaarlijkse instellingscollegegeld (ca. €4.000)

Certificaat

Hbo-certificaat Advanced Software Engineering van de HvA

Toelatingseisen

Minimaal mbo-4, havo of vwo en een toelatingsgesprek. Aantoonbare kennis van Software Engineering op hbo-niveau door relevante studie of certificaten

Ook toelating na voltooiing van de cursus Software Engineering

Onderdeel van De deeltijdopleiding HBO-ICT

 

Doelgroep

De cursus Advanced Software Engineering van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is bestemd voor ICT’ers die de stap richting advanced software engineering willen zetten. Deelnemers hebben al aantoonbare kennis van software engineering op hbo-niveau.

Inhoud cursus

In de cursus Advanced Software Engineering verdiep en verbreed je je kennis van software engineering. Je leert efficiënter (complexere) applicaties te ontwikkelen, testen en onderhouden.

De volgende onderdelen worden tijdens de cursus behandeld:

  • Equirements Engineering (specifieke technieken om de wensen van toekomstige gebruikers van software te interpreteren en te formuleren)
  • Datawarehousing (basisprincipes van datawarehouses)
  • Design Patterns
  • Software Testing
  • Software Engineering Tools
  • Software Maintenance (maintenanceproces, tools en verschillende metrics)

Een uitgebreide beschrijving van de cursusmodules vind je in de studiegids.

Na het volgen van deze cursus ben je in staat om geavanceerde software engineering technieken toe te passen in je dagelijkse werkzaamheden als front-end developer, back-end developer, full-stack developer en software architect. 

Voor toelating tot deze cursus moet je minimaal in het bezit zijn van een mbo-4-diploma, havo-diploma of een vwo-diploma. Daarnaast moet je aantoonbaar kennis hebben van Software Engineering op hbo-niveau door een relevante studie of certificaten. Je wordt ook toegelaten na voltooiing van de cursus Software Engineering.

Voorafgaand aan de cursus neem je deel aan een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar je capaciteiten om de cursus te kunnen volgen en naar de bruikbaarheid van de cursus voor jou. Na het intakegesprek wordt je aanmelding definitief.

Na succesvolle afronding van de cursus Advanced Software Engineering krijg je het hbo-certificaat Advanced Software Engineering van de Hogeschool van Amsterdam.

Het Theo Thijssenhuis (op de Amstelcampus) is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS, Metrohalte Weesperplein, uitgang Mauritskade. 

Op de Amstelcampus zijn twee openbare (auto) parkeergarages (Q-Park Centrum Oost Amstelcampus en Q-Park Weesperplein Amstelcampus). Het parkeertarief is hetzelfde als op straatniveau, € 4,00 per uur. Bekijk de plattegrond.

Aanmelddeadline

De cursus Advanced Software Engineering wordt een keer per jaar aangeboden in februari. Ben je geïnteresseerd in deze cursus en wil je per 6 februari 2018 starten? Meld je dan uiterlijk op 29 januari 2018 aan via de aanmeldbutton.

Weet je nog niet zeker of deze cursus iets voor jou is? Vraag een kennismakingsgesprek aan. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kan zowel telefonisch als persoonlijk.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 1 augustus 2017