Hogeschool van Amsterdam

Student aan het woord

Testimonial

Sophie van Gemen

'Op de middelbare school was ik wedstrijdroeister en daarom altijd veel met voeding en dieten bezig. Ook houd ik heel erg van koken en eten met vrienden. Voeding is dus echt een belangrijk onderdeel van mijn leven.

Ik heb gekozen voor de afstudeerrichting Health Promotion omdat ik het belangrijk vind om een probleem zo snel mogelijk aan te pakken en misschien zelfs te voorkomen.

Sophie van Gemen - tweedejaarsstudent Voeding en Diëtetiek

Samen met mijn projectgroep heb ik in het tweede jaar voorlichting gegeven aan mijn klas over halalvoeding. Hier komt veel bij kijken. Je doet onderzoek naar het onderwerp, vertaalt informatie naar de kennis van jouw doelgroep, houd je bezig met de aankleding van de ruimte en bereid een presentatie voor die jouw doelgroep aanspreekt. Een leerzame opdracht en een goede oefening om mijn sociale vaardigheden verder te ontwikkelen.

Ik wil in de toekomst vooral kinderen helpen door hun kennis over gezonde voeding te verbeteren zodat ze leren gezonde keuzes te maken. Hopelijk heeft dit een positief effect op de gezondheid van de gehele samenleving. “Liever voorkomen dan genezen.”

In het derde jaar ga ik de minor Personal Trainer volgen. Hierbij leer je alles over het bewegingsapparaat en begeleiding van mensen. Na afronding ben je een officieel gecertificeerd personal trainer. Ik houd erg veel van sporten en mensen helpen; beide aspecten komen aan bod in deze minor.

De sfeer bij de opleiding is goed en we zitten in een mooi gebouw. Ik ga vaak naar de SooS; een soort van tweede woonkamer voor studenten. Hier kan ik rustig ontspannen. Mijn klas is ook erg gezellig, iedereen helpt elkaar en er is altijd een fijne sfeer.

Na mijn studie wil ik eerst een jaar gaan reizen. Daarna ben ik van plan om op afvalkampen te gaan werken. Zo kan ik kinderen met overgewicht helpen afvallen door middel van sporten én voeding.'