Hogeschool van Amsterdam

Student aan het woord

Testimonial

Jochem de Bont

'Na de middelbare school volgde ik een koksopleiding. Ik ging één dag per week naar school en stond vier dagen per week in de keuken van diverse restaurants en hotels. Na vijf jaar koos ik er bewust voor om mij verder te ontwikkelen in dit vakgebied. Voeding & Diëtetiek was een logische volgende stap.

Voor mijn afstuderen doe ik onderzoek naar de verduurzaming van het assortiment in de Bijenkorf restaurants. Een uitdagend project waarmee ik mijn studie deze zomer wil afronden.

Jochem de Bont - Vierdejaarsstudent Voeding en Diëtetiek

Mijn stage in het tweede jaar bij het hoofdkantoor van Booking.com in Amsterdam was zeer leerzaam. Samen met een medestudent voerde ik een tevredenheidsonderzoek uit onder de 1200 werknemers naar de restaurantvoorzieningen van het bedrijf. De uitkomsten en onze adviezen hebben we gepresenteerd aan de directie. Naar aanleiding van onze resultaten besloten zij om het restaurant en de keuken compleet te verbouwen om te voldoen aan de wensen van hun werknemers. Een resultaat om trots op te zijn.

In het derde jaar heb ik zes maanden in Antwerpen gewoond. Vanuit mijn afstudeerrichting New Product Management heb ik een minor samengesteld door vakken te volgen bij Voedings- en Dieetkunde aan de Artesis Plantijn Hogeschool. Mijn vakkenpakket richtte zich op industriële voedselproductie en voedselveiligheid. Hiervoor kreeg ik ook werkcolleges in het laboratorium. Daarnaast heb ik in een van de betere restaurants van Antwerpen mijn passie voor koken kunnen uitoefenen.

Momenteel loop ik stage en ben ik aan het afstuderen, beiden op het hoofdkantoor van de Bijenkorf. Hier werk ik met het horecateam nauw samen aan de organisatie van de restaurants en cafés binnen alle filialen. De horecatak van de Bijenkorf is momenteel sterk in ontwikkeling en introduceert veel nieuwe concepten en gerechten. Mijn rol hierin is heel divers. Ik merk dat ik de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie en mijn ervaring als kok goed kan toepassen in de praktijk.'