Hogeschool van Amsterdam

Afgestudeerde aan het woord

Testimonial

Laura Imhulsen

'Als je je proactief opstelt, biedt de opleiding je de mogelijkheid je studieloopbaan zelf vorm te geven. Zo volgde ik vanaf het eerste jaar het Honours Programme; een traject met veel kennis uit het werkveld voor studenten die extra uitdaging willen.

Op de middelbare school hield ik van b├Ętavakken, het organiseren van evenementen en sporten. Bij SM&O kwamen al deze aspecten samen.

Laura Imhulsen - leerroute SM&O

Ik volgde mijn stage in Zuid-Afrika bij Projects Abroad in Muizenberg; een non-profit surfproject dat kinderen uit achterstandswijken golfsurflessen aanbiedt. Achterliggend doel is hen weg te houden uit de slechte omstandigheden in de townships. 

Naast het geven van surflessen heb ik door middel van een bedrijfsanalyse structuur aangebracht in de organisatie. Ook schreef ik een handboek voor alle nieuwe vrijwilligers en ontwikkelde ik een projectplan voor verdere uitbreiding van het project. Na afloop begeleidde ik via Skype de uitvoering van het plan.

Na mijn terugkomst uit Zuid-Afrika was ik voor mijn gevoel nog niet klaar. Mocht het project stoppen dan zouden de kinderen geen kans meer hebben om te surfen. Daarom besloot ik om mijn idee├źn voor een duurzame oplossing uit te werken in de eerste helft van het derde jaar. Tijdens dit semester schrijf je een ondernemingsplan en krijg je ondersteunende vakken als Financieel Management en Accounting. 

Ik deed mijn stage en afstudeerproject bij Ripstar, een ski-, surf- en snowboardorganisatie die reizen organiseert in binnen- en buitenland. Hier ontwikkelde ik een nieuw surfcamp in Montalivet in Frankrijk. Ik was verantwoordelijk de organisatie van het surfkamp, het personeelsmanagement, de marketingcommunicatie en de inschrijving. In de laatste fase van mijn stage reisde ik naar Frankrijk af om mijn plannen daadwerkelijk uit te voeren.'