Hogeschool van Amsterdam

Student aan het woord

Testimonial

Rick Jonker, ALO

'Waarom de ALO? Ik ben zelf sportief en wil als gymdocent kinderen graag het plezier laten zien van bewegen en sporten. Naast mijn opleiding geef ik al zeven jaar jeugdtraining bij de plaatselijke voetbalclub.'

Als je volwassenen laat ervaren dat sport op veel manieren ingezet kan worden, krijg je vaak ook hun kinderen mee in die 'flow'.

Rick Jonker - Vierdejaarssstudent Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Kennis toepassen in trainingen of stages

'Veel elementen uit mijn studie gebruik ik direct in de praktijk. De kennis over menselijk gedrag bij het vak Psychologie probeer ik bijvoorbeeld meteen te herkennen en toe te passen tijdens mijn trainingen of stages. Een fijne manier van leren voor mij.

Behalen licentie KNVB TC 3 

In het derde studiejaar van de ALO volg je een licentie in een sport naar keuze. Ik koos voor de KNVB TC 3 licentie om mijn kwaliteiten als voetbaltrainer te verbeteren. De medische kant van sport heeft ook mijn interesse. Denk aan de revalidatie na een blessure of juist het voorkomen ervan doormiddel van de juiste training. Hier richt ik mij nu op. 

Open en duidelijke communicatie met docenten

Waarom ik gekozen heb voor de ALO bij de HvA? Het gebouw is heel open en levendig door de ruime kantine en de ramen in alle sportzalen. Ik voelde mij meteen thuis. Overal zie je medestudenten die sporten. De sfeer in mijn klas is ook goed. Door het vele bewegen met elkaar ontstaat er een hechte band in de groep. Je leert elkaar te vertrouwen op zowel sociaal als fysiek vlak. De docenten zijn ook heel toegankelijk. Zij beschouwen je vanaf het eerste jaar als toekomstige collega dus de communicatie is duidelijk en open naar elkaar. Ik zit hier dus helemaal op mijn plek!'