Hogeschool van Amsterdam

Student aan het woord

Testimonial

Bas Elgersma

'Het beroep van gymleraar is elke dag weer anders. Dat maakt het boeiend. Je krijgt tijdens de lessen continue een spiegel voorgehouden door de reacties van je leerlingen. Met deze feedback kun je jezelf elke dag weer verbeteren.

We zitten op een toplocatie met een atletiekbaan, turnhal, zwembad, dojo en genoeg zalen en velden om je als docent optimaal te ontwikkelen.

Bas Elgersma - vierdejaarsstudent ALO

Schakelprogramma Vrije Universiteit

Mijn ouders komen van de ALO en hebben mij enthousiast gemaakt. Ik heb met mijn gymnasiumdiploma voor Amsterdam gekozen vanwege de Honours Modules en het schakelprogramma met de Vrije Universiteit. Hierin werk je voornamelijk aan je persoonlijke effectiviteit. Je krijgt training in stresshantering, pluist je levensreis uit, bepaalt doelen en leert plannen te maken. Ook volg ik modules zoals wiskunde, Statistiek, Fysiologie en de Meting van Fysische Grootheden. Als ik het programma bij de VU heb afgerond, kan ik hierna in één jaar de master Bewegingswetenschappen halen.

Organisatie Amsterdamse Olympische Dagen

Wat de ALO aantrekkelijk maakt is de sfeer. De opleiding trekt studenten aan van sociale aard en dat is te merken in de omgang met elkaar. Een van mijn hoogtepunten tot nu toe was de organisatie van de Amsterdamse Olympische Dagen in het tweede jaar. Je werkt nauw samen met medestudenten en legt contact met externe organisaties voor zaken als sponsoring, productie, techniek, communicatie en de werving van deelnemers. Het eindresultaat was een succesvol tweedaags evenement voor ruim 4.000 basisschoolkinderen.'